Rövidesen elkészül az ország szilvapálinkája!

Borászportál
2011. március 18., 12:04


Magyarország közösen készíti el az év szilvapálinkáját, amelyet először tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat meg a közönség - tudtuk meg a rendezvény marketing ügynökségétől. Míg ősszel, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon minden évben egy vendég ország párlata mutatkozik be, ahogy tavaly Olaszország és a grappa, addig tavasszal a gyümölcsök kapnak központi szerepet.
Rövidesen elkészül az ország szilvapálinkája!
 
Idén május 5-8 között, a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat veszi kezdetét: a rendezvény tematikusan a pálinka legfontosabb alapanyagára, a gyümölcsre épül majd. Elsőként a szilva mutatkozik be, tehát 2011 szilva éve lesz! A fesztiválon kiemelt szerepet kap az eredetvédett szilvapálinka, így a szatmári és békési. Továbbá az ételkínálatban is számtalan szilvából, valamint szilvapálinkával készült ételt kóstolhatnak a vendégek.
 
Az esemény egyik fő attrakciója az év szilvapálinkája lesz, amelyet közösen készítenek el az ország pálinkafőzői. A kereskedelmi főzdék prémium szilvapálinkáinak házasításával létrehozott blendelt pálinkából összesen 1100 db 0.5 literes palack készül. A pálinkafőzdék által biztosított tételek kiválasztását dr. Panyik Gáborné, egyetemi adjunktus irányítja.
Fotó: Hradszki Róbert