Pécsi Tudományegyetem Borai: Takler és Danubiana

Borászportál
2011. szeptember 21., 23:53


Mintegy félszáz bor versengett a Pécsi Tudományegyetem Bora címért , amelyet a tolnai borvidéken található Danubiana 2010-es évjáratú chardonnay-ja és a szekszárdi Takler pince 2008-as cabernet francja nyert el.
Pécsi Tudományegyetem Borai: Takler és Danubiana
 
A győztes borokból legalább 1200-1200 palackot vásárol az egyetem. Az egyedi címkével ellátott italok elsősorban ajándékul szolgálnak az intézmény partnereinek, vendégeinek, de oktatók és hallgatók is megvásárolhatják, valamint korlátozott számban vinotékákba is jut belőle. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A borokat előbb a Pannon Borrégió Top 25 borverseny zsűrije, majd az általuk kiemelt 5-5 legjobb nedűt egyetemi vezetőkből álló bírálók tesztelték. A Pécsi Tudományegyetem 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezett borok ne legyenek drágák, hogy az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük. Az egyetem bora rendkívül népszerű, tavaly a győztesek fehér- és vörösborából egyenként 1700 palackot rendelt az intézmény.
Winelovers borok az olvasás mellé