Főoldal - Hírszüret - Új marketingeszközzel népszerűsítik a Tokaji Borvidék értékeit

Új marketingeszközzel népszerűsítik a Tokaji Borvidék értékeit

Borászportál
2012. szeptember 19., Szerda 11:57

Címkék:   marketing  Tokaj  Tolnai borvidék 

Okostelefon - 10 éve kapta meg a Tokaji Borvidék az UNESCO világörökségi védettséget. Ebből az alkalomból a térség Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetei is összefogtak, hogy minél hatékonyabban, a modern informatikai eszközökre építve tudják bemutatni az ide érkezőknek a világörökségi értékeket.


Több hónapos fejlesztő és kutatómunka után már nemcsak a térség turisztikai szolgáltatásairól kaphatnak meg minden információt az Android és IOS rendszert használó telefonnal rendelkezők, hanem már három városnéző séta és egy hegyi túra is elérhető magyar és angol nyelven is abban az okostelefonos alkalmazásban, aminek szakmai tartalmát a borvidék TDM szervezeteinek munkatársai dolgozták ki, az informatikai hátteret pedig az MTA SZTAKI és a Mimézis Kft fejlesztette – számol be a turizmus.com.

Hangos útikalauzként innentől kezdve elegendő csak zsebre vágni az okostelefont, s a borvidék felfedezése közben látványosságtól látványosságig vezetik a vendéget Tokajban, Tarcalon, Szerencsen, valamint a Nagykopasz hegyen. Minden látványosság (leírások és azok hangjai, képei), illetve számos további érdekes történet automatikusan a megfelelő helyen és időben jut el a vendégekhez, amelyekhez offline térképeket is biztosít a rendszer, hogy ne kelljen az állandó adatforgalomért fizetnie a használóknak. A séták során nemcsak a térség építészeti és természeti értékeit ismerhetik meg a használók, hanem a borvidék mondáit, legendáit, mesevilágát is.

A fejlesztés folytatódik

A borvidék északi részén Sárospatak és Sátoraljaújhely TDM szervezeteinek munkatársai hamarosan már publikálják a saját városnéző túráik anyagát, a borvidék déli részén pedig Tállyán és Mádon készül a következő két okostelefonos településmustra, az őszi időszakban pedig a Mária úthoz kapcsolódó szakrális emlékekről is elkészül a vezetett túra, s a protestáns értékek bemutatásán is dolgoznak a TDM munkatársak.  A Taktaköz egyedi természeti értékei és épített öröksége szintén önálló séta keretén belül kerül bemutatásra – ezt azonban már kerékpárosok számára alakítják ki a fejlesztők – a (bor-)túraközpont hálózat keretein belül. S hogy az út során nehogy szomjasak maradjanak a vendégek, egy vezetett bortúra összeállítása is tervbe van véve.

Az okostelefonos alkalmazás működését az alábbi videó szemlélteti:

A legjobbat választották

A TDM-ek két hazai szoftverfejlesztő céggel dolgoznak a fejlesztéseken. A Mimézis Kft LiveGuide rendszere egy kiváló TDM szoftver, amely lehetőséget biztosít különböző kutatások, kimutatások elkészítésére is. Az adatbázisba felvitt turisztikai szolgáltatók adatai aztán az MTA SZTAKI által fejlesztett Guide@hand rendszerben is teljes körűen megjelennek, ezáltal egyetlen adatfeldolgozással többféle hasznosulása van ugyanazon adatoknak. A mobil applikáció fejlesztője az MTA SZTAKI. A fejlesztés minőségét mutatja, hogy ebben az évben a GUIDE@HAND alkalmazást jelölték a World Summit Award mobil versenyére, és ringbe száll a világ legjobb mobil tartalmai közt.

A. Bruck, a WSA elnöke szerint, a bíráló zsűri a tartalom értékét éppúgy értékeli, mint a termék tervezését és technikai megvalósítását. Továbbá az egyes jelölteknek a digitális megosztottság áthidalásához való hozzájárulása központi szerepet fog kapni a zsűri döntésében. A “WSA mobil verseny célja, hogy kitalálja, hogy mi az, ami a különböző piacokon és a világ különböző részein tényleg működik, és mi az, ami a távoli falvakban és a globális óriás városokban valóban változást hoz. A döntéshozóknak meg akarjuk mutatni, hogy mit lehet tenni, hogy előmozdítsák a mobiltelefonok képességeit egy igazi információs társadalom létrehozására" – nyilatkozta Bruck. Nem véletlen, hogy Tokaj-hegyalja és a Zemplén is a Guide@handet választotta – a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy ezek a célok a fejlesztéssel nagyon jól megvalósulnak a világörökségi területen.hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!