Kihirdették, hogy ki lett az Év Bortermelője

Borászportál
2014. december 05., 14:25


Újból szekszárdi borász lett Az Év Bortermelője. A Magyar Bor Akadémia pénteki rendezvényén bejelentették: az idén ötödször jelölt Dúzsi Tamás kapta meg az elismerést.
Kihirdették, hogy ki lett az Év Bortermelője
 
Kihirdették, hogy ki lett az Év Bortermelője
Dúzsi Tamás egyike azon borászoknak, akiket nem csak a szűk szakmai közönség ismer, hanem jóval többen, ha másért nem, a rozéi miatt. Az idén ötödik jelöltségét "díjra váltó" jelölt az ország egyik legsikeresebb szakembere, akinek természetesen nem csak a rozé borai érdemelnek említést. Számos külföldi borversenyről hozott már el érmeket, köztük a Les Citadelles du Vin-ről, a Vinalies Internationales-ról, a Mundus Vini-ről és a Le Mondial du Rosé-ról is. Utóbbi versenyen ő minden idők legeredményesebb termelője, és a mai napon csatlakozott ahhoz a 23 magyar borászhoz, akik már megkapták a sok helyen csak "év borászaként" emlegetett elismerést.
 
A Magyar Bor Akadémia Év Bortermelője kiválasztásával párhuzamosan a Borászportál is megkérdezte olvasóit, hogy ki kapja a díjat. Az online felületen csaknem tízezren szavaztak, köszönjük! Szavazni december 5-én, pénteken déli 12 óráig, a Magyar Bor Akadémia eredményhirdető rendezvényének kezdetéig lehetett.
Házi szavazásunkban első helyen - csakúgy, mint a hivatalos kiválasztásban - szintén Dúzsi Tamás végzett.
A lapunk szavazásán véleményt nyilvánítók közül három szerencsés nyert 2-2 karton bort, Dúzsi Tamástól! A nyerteseket e-mailben értesítjük, nekik is, és természetesen leginkább Dúzsi Tamásnak gratulálunk!