A borvidék változatosságát mutatja be a Tokaji Március

Borászportál
2016. február 23., 11:16


Tokaj-Hegyalja nem egyetlen település, nem egyetlen szőlőfajta - a borvidék változatosságát mutatja be március 19-én a Tokaji Március Nagykóstoló, több mint 70 borász legszebb tételeivel, településszintű összefogásokkal, gasztronómiai és turisztikai kiállítókkal, mesterkurzusokkal.
A borvidék változatosságát mutatja be a Tokaji Március
Fotó: Graselly Balázs
Azt már tudjuk, hogy a tokaji bor jövője a furmint, de még keressük a lehető legjobb klónt, még kutatjuk a Tokaj-hegyaljai talajt, még kísérletezünk a borkészítési módokkal. Közben Hegyalja települései építik egyéni márkáikat, próbálnak felnőni a ma turisztikai igényeihez. A Winelovers rendezvények szervezőiként az is egyértelmű számunkra, hogy a borszeretők nyitottak minden egyes újabb borászatra, minden új információra, minden új rendezvényre, akár vidéken is. Ezért népszerűsítjük idén is egy hónapon át a Tokaji borvidéket.
 
A Winelovers prémium boros rendezvények 2016-ban új lendülettel, még magasabb színvonalon igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a borokat, a borszeretőket és a borászokat. Rendezvényeink mostantól nevükben is az egységet, és az egy-egy hónapon át tartó programsorozatokat hirdetik: a soron következő Tokaj Grand Tokaji Március néven folytatja sikersorozatát, felsorakozva a Kékfrankos Április, a Pezsgő Június, az Olaszrizling Október és a Bordói November mellé.
Tokaj-Hegyalja nem egyetlen település, nem egyetlen szőlőfajta
 
A Tokaji Március programsorozat célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa mindazt, ami Tokajt hazánk kiemelkedő borvidékévé teszi. Az eseménysorozat a legfontosabb pincészetek mellett felvonultatja a borhoz köthető tokaji szervezeteket, programokat, a terület turisztikai, gasztronómiai, illetve művészeti kínálatát is. Az országos akció legfontosabb helyszíne Budapest mellett természetesen maga a Tokaji borvidék.
 
A borvidék változatosságát mutatja be a Tokaji Március
Fotó: Kurcz Orsi
 
A Tokaji Március kiemelkedő eseménye a Tokaji Március Nagykóstoló lesz, március 19-én, a Corinthia Hotel Budapestben. Tokaj színes, Tokaj-Hegyalja nem egyetlen település, és nem kizárólag egy szőlőfajta vagy két bortípus. Ezt itt több mint 70 borász legszebb tételei mellett településszintű összefogások, gasztronómiai és turisztikai kiállítók igyekeznek majd bizonyítani. Nem egyéb a mesterkurzusok célja.
 
A Település és bora, mint márka című előadáson a borvidék települései boraikon keresztül is bemutatkoznak. A Tokaj Kereskedőház, a körzet integrátora átfogó megújulásról beszél, a Tokaj Oremus elmúlt 15 évének legkiválóbb tételeit hozza, Demeter Zoltán mesterkurzusán pedig egyszerre több tétel premierjére is sor kerül. A Tokaj Hétszőlőtől azt tudhatjuk meg, hogy mire képes a hegyaljai lösz.
 
Ne maradj le Tokaj-Hegyaljáról, ismerd meg több szőlőfajtáját, bortípusát és települését, figyelj rá egész márciusban, hiszen a világhír itthon kezdődik!
 
További információk a honlapon!