A pünkösdi hétvégén Etyeken újra várnak a nyitott pincék!

Borászportál
2016. április 27., 16:03


Családbarát Borangolót szervez az Etyeki Borút Egyesület 2016. május 14-15-én. Borospincék, családi gazdaságok nyílnak meg a látogatók előtt, ahol a bor- és gasztronómiai kóstolók mellett a gyermekeknek is számos programot kínálnak.
A pünkösdi hétvégén Etyeken újra várnak a nyitott pincék!
Fotó: Szabó Erika
Autentikus környezetben, családias hangulatban, pincéről pincére fedezhetjük fel Budapest szőlőskertjének értékeit a Pünkösdi hétvége 2 napján. Megszokhattuk, hogy a Sánci dűlőtől az Öreghegyig számos terméskőből épült pince, tradicionális présház nyitja ki ajtaját az Etyekre érkezők előtt. A szervezők ezúttal is gondoltak a családos borrajongókra nagyoknak és kicsiknek szóló programokkal.  A kötetlen séta, borozás mellett remek programnak ígérkezik betekinteni a tradícionális pezsgők világába a  Pezsgőkóstolón, lelket melegíteni a zamatos gyümölcspálinkákkal, játékos énünket előcsalogatni a Pinceváltón, a Borangoló hangulatát fotózni, belecsöppenni a film világába a Korda Filmparkban, csokit készíteni és kóstolni egy igazi csokoládéműhelyben, sajtot készíteni, vajat köpülni a sajtműhelyben, házi sütit és szörpöt ízlelni, hangszereket „kóstolgatni”, táncházban ropni, nosztalgiázni egy igazi retro Roburral, kézműves műhelyekben sálat batikolni, boros dugókból tavaszi asztaldíszt, tűzzománc ékszert és sok-sok egyéb szépséget készíteni.
 
A pünkösdi hétvégén Etyeken újra várnak a nyitott pincék!
Fotó: Szabó Erika
 
A bor mellé finom étel dukál: több pince házias ízekkel készül!
 
Hogy a kóstolás élményéből senki se maradjon ki, érdemes kipróbálni az Etyeki Borjáratot, mely Budapest 4 pontját érintve viszi el a borangolókat Etyekre!