Pezsgőkonferencia: avagy hol tartunk ma a világ pezsgő elitjéhez képest?


2021. augusztus 04., 10:53
Címkék:


A harmadik Pezsgőkonferencián nem csak a szakmának szóló programot kínál, már a napközbeni előadások is kóstolóközpontúak lesznek, a délután kezdődő Pezsgőünnep pedig rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt nyújt majd.
Pezsgőkonferencia: avagy hol tartunk ma a világ pezsgő elitjéhez képest?
A harmadik Pezsgőkonferencián idén arra keresik majd a választ, hogy hol jár hazánk a világ pezsgőelitjéhez képest.  
 
Három masterclass keretein belül mutatkozik be a Kreinbacher Birtok, a Kárásztelek Pezsgőpincészet és a Sauska Pincészet; az ő munkájukon és italaikon keresztül vitathatják meg a fenti kérdést a résztvevők.
 
Nagyon izgalmasnak tűnik a Champagne Charles Heidsieck szakértőjének Maxime Watelet-nek a reserve borokról szóló előadása, de kiemelt érdeklődéssel várhatjuk a világ élvonalába törő Egyesült Királyságban, a Gusbourne Birtokon tevékenykedő Charlie Holland gondolatait is.  
 
Az ezt követő kerekasztal keretein belül a felkért szakemberek majd a fő témára reflektálnak, hogy az ő nemzetközi tapasztalataik szerint hol tartunk, milyen úton juthat el Magyarország is a legjobbak közé.
 
A délutáni Pezsgőünnepen a vezetett champagne-kóstoló egyes tételeihez a felkért séfek komponálják meg a menüt, amelyhez élőzene és a csodás etyeki szőlősorok biztosítják a tökéletes hátteret. Az eseményt záró openbarban pedig egyénileg is végig lehet majd kóstolni a legjobb hazai és nemzetközi pezsgőket. 
 
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon. 
 
Részletes program
 
Előadások és kóstolók a legkiválóbb hazai és nemzetközi pezsgőházak, szakemberek részvételével:
(Az előadók listáját a szervezés ütemében folyamatosan töltik fel)
***
Kreinbacher Masterclass
 
PRISZTAVOK ZOLTÁN
Kereskedelmi és marketing vezető, Kreinbacher Birtok
Pezsgő és csúcsgasztronómia
 
MAXIME WATELET
Export Manager Europe, Champagne Charles Heidsieck
Réserve wines through the eyes of Champagne Charles Heidsieck
Réserve borok a Champagne Charles Heidsieck szerint
 
CHARLIE HOLLAND
(Head Winemaker / főborász, Gusbourne Estate):
Best practice of British winemaking
A brit borkészítés legjobb példái
 
Carassia Masterclass
 
KOVÁCS ZOLTÁN
társtulajdonos, Kárásztelek Pezsgőpincészet
Bemutatkozó és birtokkóstoló
Sauska Masterclass (egyeztetés alatt)
 
SAUSKA KRISZTIÁN
tulajdonos, Sauska Pincészet
Bemutatkozó és birtokkóstoló
 
 
KEREKASZTAL SZEKCIÓ
KEREKASZTAL - Téma: „Magyar utak a világ pezsgőelitje felé”
 
Résztvevők:
BÁNYAI GÁBOR BOTOND
a BORIGO alapító főszerkesztője, Borászok Barátja 2021
CSAPODY BALÁZS
a Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Borászok Borásza alapítványának kuratóriumi tagja
MARCZINGÓS ZOLTÁN
a Bor és Más alapítója, a francia borok kiemelkedő szakértője
TÜŰ PÉTER
kétszeres magyar sommelier bajnok, a Champagne Master-Level „highest honors” diploma birtokosa
Témavezető:
RÓKUSFALVY PÁL

CHAMPAGNE- ÉS PEZSGŐKÓSTOLÓ, CSÚCSGASZTRONÓMIA!
A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzuk el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeink, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé