Vegyszermentes Bikavér

Borászportál
2011. augusztus 09., 14:02


Az egerszalóki Gajdos Pincészet a világon egyedülálló termékkel jelent meg a borpiacon. A cég a BCS (Bio Control System) technológiával, vegyszermentesen termeli a bioszőlőt, majd ezt követően, ebből készülő borait a PI technológiával kezeli.
Vegyszermentes Bikavér
 
A szakemberek megítélése szerint ugyanaz a bor egy PI szűrést követően - eredeti jellemzőit megtartva - selymesebbé, kevésbé karcossá válik, ugyanakkor aromái sokkal teltebben érzékelhetők. Ezek a borok nagyobb mennyiség elfogyasztását teszik lehetővé, mivel bódító hatásuk sokkal kíméletesebb és szinte teljesen kizárják a másnaposságot. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Az elmondottakon túlmenően ezek a borok az egészségre is kedvező hatást fejtenek ki, hiszen a PI technológiát Japánban az egészséges élet meghosszabbítása egyik fő eszközének tartják. Az egyre szaporodó szakirodalmi utalások a vörösboroknak az egészségre gyakorolt egyre több kedvező hatását méltatják és e hatásokat a PI technológia még fokozni tudja. A Kárpát-medencében a biotermelésnek különösen kedvező adottságai vannak. A biotermelés jellegéből adódó termeléscsökkenés és minőségromlás a BCS technológiával sikeresen kompenzálható, így valóban egy új lehetőséget nyit meg a magyar gazdák előtt arra, hogy minél nagyobb piacokon, természetes módon előállított alapanyagokból vegyszermentes eljárásokkal készített ételeket és italokat biztosíthassanak az embereknek.
A cég borai azonban az egészséges életmód részeként kívánják meghódítani a fogyasztókat. A termés korlátozása révén a szőlő és a bor minőségét a felső kategóriában tartva a nem bio borokkal is felveszik a versenyt és egy újabb hungarikumként fogják felhívni a világ borivóinak figyelmét erre a különleges termékre.
Winelovers borok az olvasás mellé