Fagyassza a bort kockára!

Borászportál
2011. december 29., 16:40


Megmaradt egy csomó „darab bor” a karácsonyi eszem-iszom után? Ha egy drágább tételről van szó, senki sem önti azt ki szívesen, de eltenni sem érdemes különösebben, pláne ha nincs otthon mondjuk aromazárónk. Mit tegyünk akkor? Fagyasszuk le!
Fagyassza a bort kockára!
 
A vendégség után megmaradt bort nem mindig kívánjuk még aznap elpakolás, mosogatás közben elfogyasztani. Ha még másnap sem tartja kedvünk újra a pohár fenekére nézni, vagy már épp’ elkezdtünk valamiféle életmentő böjtöt, akkor a jégkocka-tartóba öntve fagyasszuk le a maradék bort, így a későbbiekben zacskóba rakva, felcímkézve várja a dermedt nedű az ötletes hasznosítást. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)

 

A Mindmegette.hu recept portál tippje szerint a kockára fagyasztott fehérbort salátákba, vaníliakrémbe, savanyú levesbe, francia hagymalevesbe, káposztás ételekbe, párolt zöldségbe és fehér húsokhoz ajánljott felhasználni. A vörösbor kockáknak a pörköltben, húsokhoz készült mártásokban vehetjük hasznát – így legalább nem kell megbontani egy egész üveget. Mindkét fajtát tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig még hűsítő fröccsöt is készíthetünk belőlük egy kis szódával... persze előbb éljük túl a szilvesztert.
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé