Megmaradt egy csomó „darab bor” a karácsonyi eszem-iszom után? Ha egy drágább tételről van szó, senki sem önti azt ki szívesen, de eltenni sem érdemes különösebben, pláne ha nincs otthon mondjuk aromazárónk. Mit tegyünk akkor? Fagyasszuk le!
A vendégség után megmaradt bort nem mindig kívánjuk még aznap elpakolás, mosogatás közben elfogyasztani. Ha még másnap sem tartja kedvünk újra a pohár fenekére nézni, vagy már épp’ elkezdtünk valamiféle életmentő böjtöt, akkor a jégkocka-tartóba öntve fagyasszuk le a maradék bort, így a későbbiekben zacskóba rakva, felcímkézve várja a dermedt nedű az ötletes hasznosítást. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
A Mindmegette.hu recept portál tippje szerint a kockára fagyasztott fehérbort salátákba, vaníliakrémbe, savanyú levesbe, francia hagymalevesbe, káposztás ételekbe, párolt zöldségbe és fehér húsokhoz ajánljott felhasználni. A vörösbor kockáknak a pörköltben, húsokhoz készült mártásokban vehetjük hasznát – így legalább nem kell megbontani egy egész üveget. Mindkét fajtát tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig még hűsítő fröccsöt is készíthetünk belőlük egy kis szódával... persze előbb éljük túl a szilvesztert.