Koch Hajós-bajai Cabernet sauvignon - a jövő vörösbora?

Borászportál
2013. január 14., 10:37


Borbemutató - A cabernet sauvignon fajtát Magyarországon az elsők között termesztették a Hajós-bajai borvidéken. A Koch Borászat 2011-es Cabernet Sauvignonja gyönyörű bíbor színű bor, illatában erdei gyümölcsök sokasága keveredik a mediterrán fűszerekével. Koch Csaba borász szerint ez a jövő vörösbora, hiszen a testes borok között a gyümölcsös irányt képviseli, így igen jól fogyasztható, mégis tartalmas. Videó.
Koch Hajós-bajai Cabernet sauvignon - a jövő vörösbora?
 
A bor ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a gyümölcsösséget. A fajta könnyedebb, önálló fogyasztásra sarkalló, gyümölcsökben gazdag változata. Nem a robosztusság, hanem a játékos gazdagság kap itt szerepet, így jól kiszolgálja a fogyasztói igényeket.

De lássuk, mint mond a borról Koch Csaba!

 
Winelovers borok az olvasás mellé