Budai Gourmet, Millenáris Park - június 3-5.

A Budai Gourmet az alapanyagoktól, a termelőkön át, a kereskedőkig, másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagy pálinkafőzdékig felvonultatja a hazai gasztro élvonal már bizonyított reprezentánsait.

A Budai Gourmet-n részt vesznek a hazai gasztro-rendezvények legkiemelkedőbb szereplői a legjobb halászléfőzőktől a kolbászosokig, a sajtkészítőktől a méz vagy szörpkészítőkig. A látogatók ízelítőt kaphatnak a legjobb termékekből is, a pezsgőktől az ásványvizeken át a kávé és tea különlegességekig. Egy piactér is kialakításra kerül, ahol válogatott kistermelők és piacosok kínálják a portékájukat.

Jegyárak:

Elővételben és a helyszínen: 2.900 Ft
A belépő egy kóstolópoharat is tartalmaz.

Napi karszalag

A napijegy adott nap 12.00 órától este 0.00 óráig érvényes.
Napijeggyel a rendezvényre adott napon 12.00 órától este 23.00 óráig lehet belépni, bent tartózkodni pedig az adott napon 12.00 órától 0.00 óráig lehet.
A napijegy a rendezvény hivatalos műsorfüzetében közzétett programokon való részvételre és a nem kiemelt, ingyenes programelemek, szolgáltatások igénybevételére az érvényességi ideje alatt jogosít!

Jegyárusítás

Elővételben május 1-től
Személyesen: a Nyugati téren.
Online módon: Hamarosan!
A rendezvény ideje alatt: a helyszíni pénztárakban.

Borászatok

Gyulai Pálinka Manufaktúra

A Gyulai Pálinka Manufaktúra termékstruktúránkat egyrészt a tipikus magyar pálinkák alapanyagául szolgáló gyümölcsökből (szilva, alma, körte, stb.) álló klasszikus ízek, másrészt a vad gyümölcsökből (kökény, berkenye, bodza, som, stb.) kis mennyiségben készült különlegességek alkotják.
A legkorszerűbb technológiával készülő termékeink manufakturális jellegét a körültekintően megválogatott és előkészített, étkezési minőségű alapanyagok felhasználása, a limitált mennyiségek és a gondos kézi munka viszonylag magas aránya biztosítja.
Manufaktúránk tisztelgésképpen a török hódoltság után többek között a Békés vármegye, - így Gyula - gazdasági életét is újjászervező Harruckern János György báró, katonatiszt, földbirtokos nevét adta első termékeinek
2009/2010-es termék szortimentünk ízei a 2010-es szakmai megmérettetésein főzdénk fiatal kora ellenére imponáló eredményeket értek el.
Pl:Fekete ribiszke, szeder, erdei som champion, zelnice meggy, madárberkenye arany.

Matias Borászat

Az Alexandra könyvesboltok és kiadó tulajdonosa Matyi Dezső indította el a Matias borászatot. A borászat és szőlészet Kiss Gábor villányi borász szakmai vezetésével működik. A cég közel 100 ha szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között a magyar (Hárslevelű, Cirfandli, Kéknyelű) és világfajták (Merlot, Cabernet Sauvignon/Franc stb.) széles szortimentje megtalálható. A pincészet a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, mely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését.

Borkorzó

Egy lelkes, fiatal, borrajongó testvérpár este egy pohár jófajta burgundi veres, de az is lehet, hogy kettő után arról elmélkedtek, hogy hiányzik a megfizethető, de örömet okozó francia bor a hazai boréletből. A harmadik pohár után pedig arra jutottak, hogy létre kell hozniuk egy olyan kis családi vállalkozást, ami fáradhatatlanul kutat a jó francia borok és delikát finomságok után, felkeresi a kistermelőt személyesen, elparoláz vele, miközben kóstol és kóstol, majd a legfinomabb dolgokat elhozza Magyarországra és bemutatja az arra kíváncsiaknak.

 

A Budai Gourmet nulladik napján kerül sor a szintén a Sziget Kft által szervezett XII. Pannon Bormustra díjkiosztó gálájára

A május 11-13. között megrendezésre kerülő borverseny keretében az elsősorban nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri összesen 58 díjat ítél oda (50 csúcs bor, 5 legjobb vétel, 3 különdíj). Az eseményre nem csak a díjazottak és a hazai borsajtó képviselői, hanem a versenyre nevező összes borászat és a jelenlevő éttermek képviselői is meghívást kapnak. Az esemény keretein belül lehetőség nyílik majd a díjazott borok kóstolására is. A díjazott borokkal a fesztivál közönségnapjain a széles publikum külön kóstolózónában ismerkedhet majd. A XII. Pannon Bormustráról itt olvashat bővebben.

Törley Pezsgőpincészet

A Törley Pezsgőpincészet Kft., követve a Törley József által 1882-ben kijelölt utat, a magyarországi italpiac egyik meghatározó szereplője és számos nemzetközi márka itthoni forgalmazója. A társaság nevének megválasztásakor a TÖRLEY márkanév széleskörű ismertsége, pozitív fogyasztói megítélése és értékhordozó szerepe jelentett elsődleges szempontot. Az a tény, hogy Európa egyik meghatározó pezsgőpiaci cégcsoportjának megbecsült tagjaként léphet fel, méltó referenciát jelent a több mint 128 éves múlttal rendelkező budafoki pincészet és pezsgő nevének cégnévvé tételéhez.

Vida Családi Borbirtok, Szekszárd

Akinek a bor maga az élet
Fáradságos munkával felnevelt édes gyermekei, a jófajta szekszárdi borok a világ legtávolabbi pontjain szereztek már hírnevet számára. Idehaza azonban leginkább még csak a magas minőségű gasztronómia hívei ismerik a nevét. Pedig aki Vida Péter borait kóstolja, hamar rájön arra, mi kell ahhoz, hogy valóban világhíres legyen a magyar bor.

Béres Szőlőbirtok

A Béres Szőlőbirtok és Pincészet 45 hektáros birtoka a tokaji borvidék mértani középpontjában, Erdőbényén, a Bényei medencében fekszik. A területet 2002-ben megvásárló tulajdonos, a Béres család eltökélt szándéka, hogy a borvidék ezen patinás részén újra csúcsminőségű borok készüljenek, melyek tovább öregbítik a tokaji bor hírnevét hazánkban és szerte a világon. A Béres Cseppel hírnevet szerzett tulajdonosok a természet szeretetét és tiszteletét, a megalkuvás nélküli minőségre való törekvést és az állandó újító kedvet hozták magukkal a borászatba.

Sauska Borászat

A Sauska Pincészet Villány legfrissebb borászata, amely 2006-os évjáratával tavaly debütált a piacon. Fiatal szőlészekből és borászokból álló nemzetközi csapata arra törekszik, hogy boraikban megalkuvások nélkül, a lehető legtermészetesebben és tisztábban jelenjen meg a fajta, az évjárat és a borvidék különleges potenciálja. Ehhez minden rendelkezésükre is áll: a Villány és Siklós legjobb dűlőinek izgalmas kombinációja, optimális feldolgozókapacitás, minőségi hordók és modern technológia. Gyorsan népszerűvé vált roséjuk új évjárata mellett idén tavaszal egy Cabernet Sauvignon-nal, valamint egy minden eddiginél kedvezőbb árú új cuvee-vel is bemutatkoznak.

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok jelenlegi tulajdonosáról, a Degenfeld grófi családról kapta a nevét. A Degenfeld család az 1800-as évek közepétől Magyarország legjelentősebb főnemesi családjai közé tartozott.
A szőlőbirtok gerincét ma három község határában lévő szőlőterületek adják: Tarcalon: Terézia és Mézesmál dűlők, Mezőzomboron: Galambos dűlő, Mádon: a Kakasok. A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok az ÖKOLÓGIAI szőlőtermesztés és borkészítés útját választva, a család hagyományaihoz híven, ˝A NEMESSÉG KÖTELEZ˝ zászló alatt végzi a minőségben megalkuvást nem ismerő munkáját.

Szent Gaál Pincészet - Szekszárd

Élj lassan! A nagy múltú Szent Gaál Pincészet jelenleg 38 hektár saját ültetvényen gazdálkodik három területen. A Strázsahegyen, amely a borvidék egyik legjobb területének számít (a 2003-as Passionata is innen került ki), Faluhelyen (ahonnan a B verzió alapanyaga származik) és Várdombon, ahol az ország legnagyobb egybefüggő Alföldön kívüli kadarka ültetvénye a miénk. Borászati célunk, hogy a mai uniformizálódó borkultúrában megőrizzük egyediségünket. Boraink kiemelik a borvidék, dűlőink és a pincészet stílusát. Nem feltétlenül felelnek meg a trendnek, mert szeretnék megkülönböztethetőek lenni. Birtokközpontunkban, a Szent Gaál kastélyban, pedig csak a békák brekegése és a tücsökciripelés zavarja meg a tökéletes nyugalmat és a gasztronómiai élvezeteket.

Heinemann Testvérek Kft.

˝A borok világa - a világ borai˝
A világ legkiválóbb pincészeteinek kínálatából ajánljuk termékeinket, az újvilágból Új-Zélandtól Chiléig, és az óvilágból Portugáliától Németországig.
Néhány általunk képviselt kimagasló név: Champagne Louis Roederer, Lafite Rothshild, Lapostolle, Capaia, Warwick, Esterházy, Laroche, Masi, Codorníu.

Árpád és Vadász Pálinka

Családi manufaktúránk kizárólag minőségi nemes és vad gyümölcsökből készít saját békéscsabai lepárlójában különleges minőségű pálinkát. 30 év pálinkafőzési tapasztalat után idén saját márkákkal és standdal mutatkoztunk be a FEHOVA-n és jelentősebb gasztronómiai kiállításokon.  Pálinkáink a rangos versenyeken - a DESTILLATA-n és HUNDESZT-en számos érmes helyezést értek el. Standard pálinkáink az Árpád Kisüsti és Kisüsti Mézes likőrök, a Vadász Pálinka felső közép-, az Árpád Prémium sorozat csúcskategória, kizárólag kézzel címkézett, exkluzív olasz palackban és dugózással.

Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó

Az Oroszlános Borvendéglő a Világörökség védett 400 éves Szirmay - kúriában működik. Borászata a Szirmay - kúria, amely főleg a Borvendéglő részére készít könnyen érthető tokaji borokat. Az Oroszlános Borvendéglő ma a tokaj - hegyaljai minőségi borturizmus egyik alapköve, a gasztronómiai megújulás egyik élharcosa a minőségi, helyi alapanyagok használatával, szezonális ajánlataival, a hagyományos és modern konyhai technológia ötvözésével.

Szent Ilona Borház Kft.

A "St. Ilona Somló" a Somlói Kreinbacher Birtok kiváló ár/érték arányú, kizárólag fajtaborokkal megjelenő testvérbirtoka.

Nyakas Pince Tök

Birtokunknak a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny település ad otthont, amelyet nemes egyszerűséggel „Tök”-nek hívnak. A Budai borvidéki körzet szőlő- és borkultúrája évszázados múlttal, gazdag hagyományokkal rendelkezik. A magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj és a speciális mikroklíma egyedi ízvilágú intenzív illatú fehérborok termőhelye.
A gondos szakértelemmel kialakított szőlőskertek, a szorgos emberi munka és a kíméletes kézi szüretelés biztosítja a természeti értékek megőrzését és az állandóan magas minőségű termést.
Az 1997-ben alapított modern technológiával felszerelt pincészet Malya Ernő és Nyúlné dr Pühra Beáta irányításával a kiváló adottságokat kihasználva díjnyertes borokat ad.

Gere Attila Villány

Szőlőterületeink a Villányi borvidék legjobb adottságú dűlőiben (Kopár, Konkoly, Csillagvölgy, Jammertal, Ördögárok, Fekete-hegy) találhatók. Ma már az ifjabb generáció is szerves része a pincészet hétköznapjainak. A család célja, hogy régi magyar mintára újra megvalósuljon a generációkon átívelő, felmenőkről utódokra szálló szőlőművelés és borászkodás.

Kovács Nimród Winery

A világot látott Eger.
Fontosnak gondoljuk a borvidék adottságait kifejező, egri borstílus megfogalmazását, valamint az egyedi értékekkel rendelkező egri termőhelyek és dűlők megismertetését. Terroir  orientáltak vagyunk, amiben kulcs szerepe jut a Nagy-Eged hegyen létesített mintegy 10 hektáros termőterületünknek. Egernek azt az arcát képviseljük, amelyik  attraktív a világ felé, boraink stílus szempontjából az egriségük mellett a nemzetközi ízvilágot is képviselik. Csak olyan szőlőfajták termesztésével foglalkozunk, amelyek jól érzik magukat Egerben és olyan fajtákkal, amikből nagy borokat lehet készíteni. Borkészítési filozófiánk: kerekség, bársonyosság,  gyümölcsösség és elegancia.

Monarchia Borok

Ahol az igényes borok választéka találkozik a jó ár-érték aránnyal.
Kínálatunkban fellehetőek egész Magyarország és a borvilág számos kiemelkedő országának kiváló minőségű borai. Kereskedésünk emellett az egri Kovács Nimród Winery hivatalos márkaképviselete.

Patricius Borház

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett borászati elhivatottsága hívta létre. Öt település határában, hét dűlő terméséből készítjük borainkat. Területeink alapkőzete és a rajta képződött talaj a vulkanikus eredetből adódóan rendkívül sokszínű, boraink követik dűlőink gazdag adottságait. A régi uradalmi présház megőrzésével  2005-ben elkészült új pincészetünkben a termés kíméletes fogadására gravitációs szőlőfeldolgozást valósítottunk meg. Boraink minőségét számos hazai és nemzetközi elismeréssel jutalmazták.

Vécsei Pince

A Borklub Kft.

Kiss Gábor Szőlőbirtoka és Pincészete

Royalsekt Zrt. Pezsgőpincészet

Csányi Pincészet

Wineage Kft

Balla Géza Pincészet - Monavis Pro Kft.

Borecet Kft.