Terra Hungarica BorSzalon - Kékfrankos Nap, ápr. 21

A tavaly novemberi nagysikerű sétálókóstoló után a Terra Hungarica új rendezvénnyel jelentkezik, melynek fókuszában ezúttal hazánk legnagyobb területen termesztett szőlőfajtája, a Kékfrankos áll. A helyszín változatlanul az impozáns Gerbeaud Ház.
Április 21-én, szombaton a Gerbeaud Házban tartott Kékfrankos Nap egy különleges mesterkurzussal indul, melyen a Kékfrankost nagy becsben tartó kárpát-medencei borászok mutatják be a fajta legizgalmasabb termőhelyeit. Hallhatjuk majd Bott Frigyest, Pók Tamást, Kaló Imrét, Szentesi Józsefet, Karner Gábort, Pósta Gergelyt, Franz Weninger Jr-t és Werner Michlits-et a Meinklangtól.

Az ültetett kóstoló után, rövid szünetet követően kezdődik a sétálókóstoló, ahol a fenti borászokon túl találkozni lehet majd Ráspival, Orsolyáékkal, Losonci Bálinttal és Szecskő Tamással, Maurer Oszkárral, valamint Sütő Zsolttal és Melecsky Tiborral (Strekov 1075).
A Terra Hungarica egyik legfontosabb alapelve az, hogy a fogyasztókkal kizárólag olyan borokat ismertessen meg, amelyek a leginkább kifejezik a fajta- és a termőhely jelleget. Kóstolóikon ezért csak a különböző adalékoktól mentes, minimális beavatkozással készült boroknak biztosítanak bemutatkozási lehetőséget.
Terra Hungarica BorSzalon - Kékfrankos Nap, ápr. 21
 
A sétálókóstolón az érdeklődők megismerkedhetnek a Slow Food Central Budapest csapatával, akiknek köszönhetően magyar kézműves sajtok sokaságát tudják majd a borok mellé párosítani, de találkozhatnak Balla Enikő, Nagy Zsuzsa, Pozsa Panni és Sándor Tamás sajtkészítőkkel a Slow Food sajtszemináriumán.
Programbontás
10.00 – 12.00 Slow Food Sajtszeminárium (bővebb infóért kattintson ide!)
13.00 – 15.00 Kékfrankos mesterkurzus (2 óra, 8 előadó, 10 bor) – pontos részletek hamarosan…
15.30 – 20.00 Kékfrankos és barátai sétáló kóstoló (15 kiállító, 50 bor)
Bővebb információ: www.terrahungarica.hu