Chile a The Winebarba látogat, jún. 14.

Június 14-én este hét órától ismét egy izgalmas chilei sorral ismerkedhetnek meg az újvilági borokkal kacérkodók a Winebar-ban. A Chile Weinimport és a Winebar közös szervezésű kóstolóin jól csengő nevek és kevésbé ismert pincészetek borait is meg lehet megkóstolni.
Borsor
Alvinde Sauvignon Blanc
Könnyed kalandozás, intenzív élmény. Friss, gyümölcsös fehérbor, citrusra és egresre emlékeztető aromákkal.
Alvinde Syrah
Az Észak-Rhone-i fajta már többször bizonyította, hogy kiváló borokat ad Dél-Amerikában. Fiatal bor, amely már most komoly hódításokra képes, telt, gyümölcsaromái intenzívek, fűszerkészlete sokrétű és izgalmas.
Las Grasas Chardonnay
Nagy fehérbor, chilei stílusban – telt, krémes, trópusi gyümölcsökkel, hosszú lecsengéssel, enyhe fanyarsággal a végén.
Las Grasas Carmenére
Az 1800-as években még egyike volt a klasszikus Bordeaux-i hatosnak (cabernet s., franc, merlot, petit verdot, carmenere, malbec). Még a filoxéra vész előtt került Chilébe, ahol sokáig amolyan gyenge merlot-ként termesztették a szőlőskertek végében. Ma már egybeforrt a fajta Chile nevével. Jellemzően piros bogyós gyümölcsaromákat mutat, jelentősebb fűszerességgel. Leginkább házasításokban hasznosítható, azonban most szólóban mutatja meg erényeit. A gyümölcsök édes ízeit szépen egészítik ki az étcsokoládés hordófűszerek.
Helyszín:
1051, Budapest, Hercegprímás u. 4.
Tel., asztalfoglalás: +36 1 266 2929
Időpont:
2012. június 14. - 19:00
Chile Wein Import Magyarország Kft.
A cég jelenleg 13 chilei pincészet 52 termékét képviseli Magyarországon. Ezek közül a legtöbb családi pincészet, melyek a hagyományok ápolásával és a korszerűsített technológia segítségével kivívták maguknak a nemzetközi elismerést is. Legfontosabb szempont a pincészetek kiválasztásánál, hogy a palackokat Chilében töltsék meg, kizárva ezzel az Európában megtalálható kétes eredetű borokkal való összefésülést, másrészről a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége ennek az információnak a birtokában, volt hajlandó garanciát adni és támogatásáról biztosítani a céget.
Kattintson ide és ismerje meg Chile borászatát!