II. Budavári Sörfesztivál, aug. 29 - szept. 2.

Szerdától közel 200 fajta hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert sört és sörkülönlegességet kínálva várja vendégeit a II. Budavári Sörfesztivál. A Várban – a Hunyadi- és az Oroszlános udvaron, valamint a Savoyai teraszon – 16 kiváló kisüzemi sörfőzde és a legnagyobb hazai gyárak, kimondottan a Sörfesztiválra készített különleges sörei is megkóstolhatók 2012. augusztus 29. és szeptember 2. között.

Kétszer annyi főzde, mint tavaly

A fesztiválon a főszerepet idén is a változatos sörkínálat játssza – hangzott el a megnyitón. A hagyományos termékeik mellett különlegességekkel várja a látogatókat a HEINEKEN Hungária és a Dreher Sörgyárak, újdonságként a Pécsi Sörfőzde söreit is megkóstolhatják az érdeklődők, valamint több tucat import, így például cseh, német, angol, ír és belga sörök közül is válogathatnak a sörkedvelők.

A II. Budavári Sörfesztiválon a tavalyihoz képest kétszer annyi, összesen 16 kiváló hazai kisüzemi sörfőzde is képviselteti magát egyedi ízesítésű söreivel: vörös, barna, fekete és világos, de meggyes, köleses, narancsos, gyömbéres, cseresznyés, csokis, bodzás, és tök ízesítésű sör is megtalálható lesz a kínálatban.

2 decis kóstolóadagok

Újdonság, hogy idén kaphatók lesznek két deciliteres kóstolóadagok is kifejezetten azokra gondolva, akik egy este több sörfajtát is szeretnének megkóstolni úgy, hogy közben az elfogyasztott mennyiséggel végig mértéket tudjanak tartani. A sörök kóstolására és fogyasztására betétdíjas, egyedi üvegkorsó szolgál majd (0,4 L, 600 Ft), amelyet igény szerint a látogatók hazavihetnek az esemény után, de vissza is válthatják azt. Egy korsó sör ára egységesen (fajtától függően) 400.-, 500.-, 600.-, illetve 900.- forint lesz.

II. Budavári Sörfesztivál, aug. 29 - szept. 2.

16 kisüzemi kézműves sörfőzde lesz jelen a fesztiválon (fotó: Németh Richard)

Zenei felhozatal

A sörkülönlegességek mellett közel 40 zenekar, és több mint 120 fellépő művész is garantálja majd a szórakozást a rendezvény öt napja alatt. A sörfesztivál külföldi sztárfellépője a (turnészervezési okokból az eredetileg meghirdetett vasárnap helyett a pénteki napon) a legendás svéd zenekar, a Rednex lesz, akik 1994-ben robbantak be a köztudatba a „Cotton Eye Joe”-val, amely közel 20 éve töretlen népszerűségnek örvend. A programban a hazai kedvencek is helyet kaptak, fellép többek között a Republic, Ganxta Zolee és a Kartel, Keresztes Ildikó, Nagy Feró, a Firkin, a Joe Cocker Cover Band, illetve a Paddy & The Rats. A Dumaszínház fellépői közül előad: Kiss Ádám, Mogács Dániel, Kormos Anett, és Hadházi László is.

II. Budavári Sörfesztivál, aug. 29 - szept. 2.

5 nap alatt 120 fellépőművész és 40 zenekar lesz látható, hallható (fotó: Németh Richard)

Dreher és Heineken „koprodukció”

A fesztiválra a különleges sörök mellett a nagy gyárak is külön programokkal készülnek. A Dreher Sörgyárak több helyszínen is várja majd az érdeklődőket: az Arany Ászok színeiben az Üvegtigris lakókocsiba is betekintést engednek, továbbá kézműves sörkülönlegességekkel várják a vendégeket.

II. Budavári Sörfesztivál, aug. 29 - szept. 2.

"Hamburger van?" (fotó: Németh Richard)

A Drehert fogyasztását sötétedés után világítós korsóban lehet emlékezetesebbé tenni a Savoyai udvarban panoráma kilátással Budapestre. A Heineken márka a Savoya-teraszon esténként DJ-vel segíti a hangulatot fokozni, a Soproni pedig a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is tanítja a sörcsapolás művészetét, ahol mindenki megtanulhatja és magának csapolhatja Soproniját. A két nagyvállalat közösen készül a sörkészítés folyamatát bemutatni. A sörgyártás komplex és nehéz folyamat, ezért különböző állomásait részleteiben mutatják be az alapanyagoktól a csomagolásig, a különböző fázisban lévő termékek emberi érzékszervekre gyakorolt hatását is szemléltetik.

II. Budavári Sörfesztivál, aug. 29 - szept. 2.

Nézd meg, hogyan készül a sör! (fotó: Németh Richard)

Véralkoholszint kalkulátor – fogyassz mértékkel!

A felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése is fontos feladata a két sörgyártónak, így ez sem maradhat el a fesztiválon sem. A Dreher Sörgyárak és a HEINEKEN közösen karolja fel a témát a rendezvényen és teszi elérhetővé az android telefonokra letölthető JÓFEJ véralkoholszint kalkulátor applikációt.

A fesztiválon résztvevő kézműves sörfőzdék: Armando Otchoa vándorfőzde, Bandusz (Tárnok – Jázsdózsai Sörfőzde), Bors Sörfőzde (Győrzámoly), Brandecker Sörház (Ecser), Csobánkai Kézműves Sörfőzde (Csobánka), Domján Sörfőzde (Kerekegyháza), Fóti Kézműves Sörfőzde (Fót), Gyertyános Sörfőzde (Miskolc), Kaltenberg Sörház (Budapest), Kissler Sörfőzde (Dombóvár), Palóc Sör – Széles és Széles Kft (Balassagyarmat), Rizmajer Sörfőzde (Budapest, Csepel), Rotburger Sörfőzde (Pilisvörösvár), Stari Sörfőzde (Tapolca), Zip’s Brewhouse (Miskolc), Kaltenecker Sörfőzde (Rozsnyó – Felvidék, Szlovák Köztársaság).

II. Budavári Sörfesztivál, aug. 29 - szept. 2.

Szerdától irány a Vár! (fotó: Németh Richard)

Praktikus információk

- A fesztiválon megkóstolható sörök listája ide kattintva megtekinthető

- Napijegy: 1999 Ft, amely tartalmaz egy korsó sört! (12-18 éves kor között a belépő egy üdítőt tartalmaz)

- Bérlet: 6999 Ft, amely tartalmaz egy korsó sört! (12-18 éves kor között a belépő egy üdítőt tartalmaz)

- Fizetési lehetőség: a készpénzen felül, Üdülési Csekk, SZÉP-kártya (szabadidő alszámla), bank- és hitelkártya

- 12 éves kor alatt a belépés a rendezvényre INGYENES!

- Megközelítés, és BKK információkért kattints ide
Kapcsolat
- Vörös Dóra, voros.dora@flowpr.hu, Mobil: 06/20-779-7003