Újhegyi Piknik és V. Junibor Kóstoló Etyeken, szept. 1.

2012. szeptember 1-én Etyeken, az Újhegyen és a Szépvölgyben nyitott pincék várják az érdeklődőket. Minden résztvevő pince bemutatja lecsófőzési tudományát, érdemes lesz mindet végigkóstolni, hogy kiderüljön, melyik a legfinomabb. Természetesen a pinceajtók mellett palackokat is nyitogatnak majd, torok nem marad szárazon.

A Piknik keretein belül a Rókusfalvy Teraszon kerül megrendezésre az V. Junibor Kóstoló, amely érdemi betekintés ad a minőség iránt elkötelezett új generációs borászok legszebb tételeibe, mivel a fiatalok kék-két kedvenc borukat mutathatják be. Helyszíni szavazás után ítélik oda a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által felajánlott JuniWine díjat is.”
Este pedig fergeteges hangulatú buli ígérkezik. Az alábbiakban közöljük az egész nap részletes programját.
Programbontás
10.00-től LECSÓFŐZÉS
10 pincénél az Újhegyen és a Szépvölgyben. Kóstold meg és döntsd el, melyik a legjobb!
„Cégér a jó bornak!” alkotói pályázat és címkerajzoló verseny gyerekeknek is.
Résztvevők: Berényi Pince, Debreczeni Pince, Garaguly Pince, Gradowski Birtok, Halmi Pince, Kultúrpart Pince, Rókusfalvy Pince, Sonkamester Pince, Tokaji Zsolt őstermelő, Zarándok Pince
16.00 KOCCINTÁS a Rókusfalvy Teraszon
Várunk mindenkit egy pohár borra, hogy az országos koccintás nálunk csengjen a leghangosabban!
16.00-tól V. JUNIBOR TAL ÁLKOZÓ
20 fiatal borász közös kóstolója a DiVino-val! Az eseményt a HITA képviselője nyitja meg.
19.00-től hajnalig SZŐLŐSKERTI PARTI a divinoval
Fellép Fűzy Gábor bárzongorista, Zsola a Vad Orchideákból és DJ Tom Taylor.
JuniWine
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Junibor Találkozó partnereként egy elismerést is átad, a JuniWine díjat. A helyszínen dől majd el, hogy melyik fiatal borász, melyik borával érdemelte ki a megtisztelő címet. A nyertest és termékét a HITA saját költségén mutatja be egy a nyertes által szabadon kiválasztott, a HITA által 2013-ban szervezett külföldi szakmai rendezvényen. Ezzel a felajánlással a HITA célja, hogy minőségi magyar termékeket mutasson be a nemzetközi színtéren, és egyúttal potenciális piacot nyisson tehetséges, magyar vállalkozóknak. Ez a szándék szervesen illeszkedik a HITA exportösztönző tevékenységébe.
Résztvevő borászok: Árvay Angelika, Demeter Endre, ifj. Dúzsi Tamás, Frittmann Péter, Gál Péter, ifj. Gál Tibor, Gere Andrea, Gere Zsolt, ifj. Heimann Zoltán, Hernyák Tomi, Jekl Flóra, Jandl Arnold, ijf. Kamocsay Ákos, Kiss Gábor, Konyári Dani, Miklós Csabi, Pfneiszl Birgit és Katrin, Prácser Miklós, Sebestyén Csabi, Szepsy István, Takler András, Wille-Baumkauff Stefán
További információ: Mák Tamás +36 20 373 2760
www.facebook.com/events/492927317403689