II. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben, nov. 9-11.

Idén is megrendezi a Danubius Hotel Gellért**** nagyszabású borfesztiválját, melyre ebben az évben mintegy 100 kiállítót hív meg a bor, a pálinka, a gasztronómia területéről és az ehhez köthető tematikus médiumok köréből. A Borászportál Online Bormagazin - mint az esemény fő médiatámogatója - szintén képviselteti magát a helyszínen.
2011-ben minden jegy elkelt elővételben, közel 1000 vendég látogatott el a négy csillagos Gellért Hotelbe, ahol majd 60 borászat mutatta be különleges nedűit. Magyarország legnevesebb borászatainak új-, kézműves és óborai mellett prémium pálinkafőzdék és a Mangalica és Társai termékei randevúztak ínyenc libaételekkel és hirdették a gasztronómia és a borkultúra egységét.
A sikert látva folytatódik a Márton Napi Borfesztivál a Gellértben elnevezésű rendezvény, mely idén már három napos lesz. A fesztivál hagyományos Márton napi libaételekből álló ételei mellett még hangsúlyosabban jelenik majd meg a méltán híres mangalica. A fesztivál vendége lesz a Mangalica és Társai Húspatika, de tovább szélesítik a kínálatot kézműves sajtokkal, prémium pálinkákkal, a Gusto Magazin standjával.
II. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben, nov. 9-11.
A fesztivál borász kiállítói a képre kattintva érhetők el
Az ország top 25 séfjének receptjeit felvonultató,"A Mangalica” c. könyv bemutatójával, és két napon át két híres-neves borvidék egy-egy top éttermének vendégszereplésével fog még színesedni a program.
A helyszín: a szálloda összes terme egybe nyitva a lenyűgöző Fürdőcsarnokkal, ahol a koncertek, előadások is zajlanak majd.
A Borászportál Online Bormagazin - mint a rendezvény fő médiatámogatója - kiállítóként szintén részt vesz a rendezvényen. Standunknál az eddig megszokott módon most is értékes nyereményekkel, borkóstolókkal, wellness-kedvezményekkel várjuk a fesztivál vendégeit.
II. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben, nov. 9-11.
A fesztivál fellépői a képre kattintva érhetők el
Programok:
2012. november 9.-10.
• étel- és borkóstoló a mintegy 100 kiállító standjánál
bor, pálinka, mangalica, kézműves sajtok, a Gellért konyhafőnökének ételkínálata fesztiváli hangulatban
• 5 fogásos ültetett gourmet borvacsora a Gellért Sörözőben, liba és mangalica ételekre hangolva két híres-neves borvidék éttermének vendégszereplésével
II. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben, nov. 9-11.
A fesztivál gasztrokiállítói a képre kattintva érhetők el
november 9.: Viator Apátsági Étterem és Borbár (Pannonhalma) saját borokkal
november 10.: Imola Udvarház (Eger) Szent Andrea borokkal
• irodalmi, borkultúra és gasztronómiai előadások
Mautner Zsófia- gasztroblogger, Alkonyi László - borszakíró, Tóth Péter – a Mangalica Szövetség elnöke, Váncsa István – publicista és szakácskönyvszerző fellépésével
• esténként 3 koncert sztárelőadókkal
november 9.: Kesh, Balkan Fanatik, Rúzsa Magdi
november 10.: Tóth Vera és Jamie Winchester, Besh o droM, Lajkó Félix
II. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben, nov. 9-11.
 A fesztivál hivatalos oldala a képre kattintva érhető el
2012. november 11.
Finálé - "…avagy sok lúd disznót győz?" formabontó, játékos és interaktív Sunday brunch a liba és a mangalica ételek nemes párviadala jegyében kicsiknek és nagyoknak