Főoldal / Bornaptár / Zsirai borvacsora az Almáriumban - Új időpontban, április 10-én
Zsirai borvacsora az Almáriumban - Új időpontban, április 10-én
Budapest - A belváros szívében lévő kellemes hangulatot árasztó Almárium Bisztróban tartja borvacsoráját a Zsirai Pincészet április 10-én. Nyolcfogásos, nem mindennapi menüsor remek borokkal.
Igazán imponáló menüvel rukkolt elő a pincészet és az Almárium Bisztró, az ínycsiklandó nyolcfogásos menüsorban gasztronómiai különlegességek sorát fedezhetjük fel. A legizgalmasabbnak talán a konfitált bivalypofa hangzik, de az étterem executive chéf-jétől megtudtuk, hogy tartogat még meglepetéseket, hiszen a jól ismert Rákóczi túrós sem a hagyományos megoldással készül majd.
A borvacsorát megelőző időszakban a pincészet a Borgőz borblog jóvoltából cikk-sorozat formájában mutatta be a menüsorban szereplő ételeket, fűszerezve néhány érdekességgel az összetevőket, bor-étel párosítást illetően. A háziasszonyok örömére pedig egy-egy étel receptje is fellelhető, ami otthoni, baráti körben szervezett borvacsora alkalmával is elkészíthető. Mindemellett a pincészet egyik tulajdonosával, Zsirai Katával és az étterem executive chéf-jével, Bacsa Gáborral készült interjú is itt olvasható. Ebből többek között kiderül, hogy Kata nemcsak a borok világában van otthon, hanem a konyhában is jeleskedik, szívesen főz a mádi pincébe betérő vendégeknek, valamint Gábor által betekintést nyerhetünk a konyhaművészet kulisszái mögé.
Fotó: Zsirai Kata és Bacsa Gábor
Időpont: 2014. április 10. 19:00 Helyszín: 1085 Budapest, Horánszky u. 5. Részvételi díj: 11 900 Ft/fő Előzetes regisztráció: 2014. április 7-ig (info@almariumbisztro.hu, 20/928-9302)
A Zsirai Pincészet az ország három jelentős borvidékén (Tokaj, Somló, Villány), közel 17 hektáron gazdálkodó családi vállalkozás, szőlőültetvényeinek legnagyobb része a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján található.