Szőke Mátyás kóstoló a Borháló Kelenföldi üzletében, július 18.

Végre eljött a várva várt nap! Pénteken a Mátrai borvidék meghatározó alakja és ikonikus borásza, Szőke Mátyás, az ország „Matyi bácsija”  látogat el a Borháló Kelenföldi üzletébe.
Szőke Mátyás kóstoló a Borháló Kelenföldi üzletében, július 18.
Időpont: 2014. július 18-án péntek 18:30 óra

Helyszín: Borháló Kelenföld, 1116 Budapest, Kondorosi út 10/a.

Matyi bácsi neve mára teljesen összeforrt Mátrával és azon belül is szűkebb pátriárkájával, Gyöngyöstarjánnal. Annak ellenére, hogy a borvidék elsősorban fehérboraival vált ismertté és híressé, ő bizonyította be elsőként, hogy a Mátrában nem csak szép, de nagy vörösborokat is lehet készíteni.
A borkóstolón felszolgált borok:

  • Szőke Mátyás Hajnal Blanc – 2010

A sokszor (teljes joggal) szidott 2010-es évjáratból Matyi bácsinak sikerült ezt a kisebb fajta csodát megalkotnia.  Klasszikus Sauvignon Blanc. Reduktív technológiával készült bor játékos savakkal, gazdag bodzaillattal, zöldalmás, friss, határozott ízzel nyílik meg a fogyasztó számára igen gyorsan. Jellemző erre a borra is a Matyi bácsi által képviselt egyenesség, nyítság, bölcsesség. Pont annyit mutat magából, amennyi egészséges, nem válik émelyítővé, parfümössé a gazdag aromatika és illat. Könnyű karakterű bor, ne féljünk a második pohártól sem. A Hajnal-hegyen kezdődött a bor földi története...

  • Szőke Mátyás Portugieser – 2013

Na jó, ezen nincs mit finomítani, kimondom: a Borháló üzletek egyik kedvenc vörösbora. Ízében frissesség és mélység egyaránt van. Kifejezetten testes, ízében határozott gyümölcsösség, főként aszalt szilva érezhető. Dús, bársonyos, jól iható. A harmónia bora. Pont a csúcson van!

  • Szőke Mátyás Cabernet Franc Barrique -2008

Hogy a Cabernet franc nem csak Villányban futhat be karriert arra itt van ez a példa. Egy hat éves borról beszélünk és még csak éppen hogy elindult felfelé az életgörbéjén. Hatalmas potenciál van benne!

  • Szőke Mátyás Chardonnay -2012

Friss, ropogós, élénk 100% chardonnay virágos, citrusos aromákkal semmi túlzás. Szalmasárga színben megjelenő, hosszú lecsengésű száraz bor a Jenősarokról. Hűtött tartályban erjesztve és 12 hónapon át nagyhordóban érlelve. Szépen elkészített bor, minden a helyén.

  • Szőke Mátyás Gyöngyöző- 2013

Sárgamuskotályból készült gyöngyözőbor szelíd gyöngyözéssel, izgalmas, lágy muskotályos jelleggel. Egy illatos, üde, savakban gazdag bor készült a szőlőből a Mátrára és a Szőke Pincére jellemző jegyekkel felvértezve. Jól lehűtve frissít igazán. Az utóbbi meleg napokat figyelembe véve nem csak nőknek!

  • Szőke Mátyás Mátrai Kékfrankos-Cabernet Sauvignon Rosé – 2013

A reduktív technológiának köszönhetően friss, üde gyümölcsös rosébor, melynek az illata határozott savaival harmonikus összképet alkot. Vidám, lendületes, szőlőlét idéz: kis fűszeresség, sok-sok gyümölcs, eper és málna, nagyon jó ivású. Természetesen jó ízű.

  • Szőke Mátyás Nektárium Cuvée (félédes) – 2008

Nektárium, Kékfrankos fűszerezve egy kis Portugieserrel. Igazi gyümölcskoktél a félédes vörösbor kedvelőinek, az érett meggy és cseresznye zamataival. Ez a cuvée mindössze néhány hónapig kapott fahordós érlelést, hogy üdeségét megőrizze.

  • Szőke Mátyás Sauvignon Blanc – 2008

A Mátrai tájra jellemzően ezt a fajtát, és ezt a bort is a bodzavirág, a farkasalma és a friss széna illata jellemzi. A reduktív technológiának köszönhetően sikerült egy könnyű, üde savakkal rendelkező bort készítenünk.

  • Szőke Mátyás Zöldveltelini -2008

Zöldesfehér színben megjelenő zamatos, élénk savkarakterű bor. Szépen hordozza a fajta egyedi fehér borsos - citrusos jellegét. 12 C-ra hűtve üde frissessége teszi kiváló beszélgetős borrá.
 
Az üzlet befogadóképessége korlátozott, az első 25 fő jelentkezését tudják a szervezők fogadni!
Kérjük, hogy részvételi szándékát az érkezők létszámának megjelölésével e-mailben mihamarabb jelezze az üzletnek.

Várják sok szeretettel!

Jelentkezés: http://www.borhalo.com/kelenfold oldalon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben vagy az üzletben.

Elérhetőségek:
Nagy Beatrix, üzletvezető
Mobil: +36 30-9510182
E-mail: kelenfold@borhalo.com
Cím: 1116 Budapest, Kondorosi út 10/A. (Kondorosi lakóparkban, az OMV töltőállomással szemközt)
Web: http://www.borhalo.com/kelenfold
Facebook: https://www.facebook.com/borhalokelenfold