Takler borkóstoló a Borháló Nyíregyházi üzletében, augusztus 8.

Nyíregyháza - Ismerünk pár evidenciát. Olyanokat például, hogy a Nap keleten kel fel vagy a Föld a Nap körül forog. Ezek olyan megkérdőjelezhetetlen dolgok, amiket a szülő nem kezd el magyarázni a gyerekének. Ezen evidenciák sorához zárkózott fel - már elég régóta - a Takler név és Szekszárd kapcsolata is. Ha Szekszárd, akkor Takler pincészet. Ha Takler pincészet, akkor Szekszárd.
A borászatról: Jelenleg közel 70 hektáron gazdálkodnak. Pincészetük kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér. A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítenek. A Takler név egyet jelent az állandó minőséggel. A családi vállalkozás már 1988 óta működik, ifjabb Ferenccel és Andrással. . Különleges, sajátos stílust hoztak létre a borkészítésbe, melynek lényege a harmónia. Boraik lágyak, selymesek, sosem indul el egyik irányba sem a bor, mindig kerek, harmonikus. Nem érezhetünk kifejezett hordóízt, vagy kilógó alkoholt, esetleg erős savhátteret, mindig tökéletesen összhangban vannak a borok.
A Takler család egyik tagja személyesen mutatja be a pincészet kiválóbbnál kiválóbb borait a nyíregyházi Borháló Borkereskedésben! Bizony nem mindennapi esemény ez Nyíregyházán hogy a magyar borkultúra ilyen prominens alakja jelenik meg városban. Ezen a minden bizonnyal emlékezetesnek ígérkező estén Takler András fogja Szekszárdot megkóstoltatni folyékony formában.
Időpont: augusztus 8.-án, péntek, 18.00-tól
A kóstolón felszolgált borok:

  • Fehér Cuvée 2013 (Sauvignon Blanc-Olaszrizling-Rajnai Rizling-Ottonel Muskotály-Sárgamuskotály)
  • Rozé 2013 (Cabernet Sauvignon-Merlot-Kadarka-Zweigelt)
  • Vörös Cuvée 2012 (Merlot – Kékfrankos – Kadarka – Pinot noir – Zweigelt – Cabernet sauvignon – Alibernet)
  • Kadarka 2012
  • Cabernet franc 2012
  • Kékfrankos Reserve 2011
  • Bikavér Reserve 2009
  • Regnum Cuvée 2007
A belépő 1000 Ft, amelyből 500 Ft levásárolható. A belépődíj tartalmazza a borkóstoláshoz felszolgált szokásos falatkákat.
A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők arra kérnek minden kedves jelentkezőt, hogy az üzlet véges befogadóképességének köszönhetően a részvételi szándékukat minél előbb jelezzék az érkezők létszámának megjelölésével e-mailben telefonon vagy személyes feliratkozással az üzletben.
A tulajdonosok szeretnék mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy a legutóbbi Tóth Ferenc kóstolón is ki kellett tenniük a megtelt táblát, mert 40 főnél több ember nem fér be az üzletbe. Aki ott volt tudja, aki nem az nézze meg a Facebookra feltöltött fotókat.
Jelentkezés: http://www.borhalo.com/nyiregyhaza oldalon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben vagy az üzletben.
Elérhetőségek:
Girhiny Gyula, üzletvezető
Mobil: + 0620-222-5454
E-mail: nyiregyhaza@borhalo.com
Cím: 4400 Nyíregyháza, Kossuth ut 46. (A GOMAX irodatechnika mellett a város felé.)