Újbor vacsora az ARAZ Étteremben, november 20.

Az ARAZ Étterem borvacsora sorozatának következő állomásán az újborokhoz készít ételeket Barka Áron és csapata, november 20-án.
Az újbort a szüretet követő erjesztés után egyből a palackba töltik, így ebben a stádiumban áll a bor legközelebb a szőlőhöz, vagyis az elsődleges szőlőillatok és -ízek ilyenkor még dominánsak, ami friss, üde és gyümölcsös jelleget biztosít a bornak. Idővel azonban a palackban is kialakulnak érlelési jegyek, ezért általában a következő év húsvétjáig nevezhetjük e borokat újbornak.
Most Barka Áron és csapata azon nemes feladatra vállalkozott, hogy Magyarország több borvidékéről az idei újbor terméshez különleges és harmóniában tökéletesen passzoló ételsort párosítson. Az izgalmak fokozása végett ezen estén az ARAZ-ban a borkészítés hagyományait őrző méltán világhírű franciaországi Beaujolais Nouveau-t is megkóstolhatják.
Időpont: 2014.november 20. 19 óra
Menüsor:
  • Dúzsi Fürtike 2014, Szekszárd - Pácolt lazac öreg balzsamecettel
  • Figula Zenit 2014, Balatonszőlős - kacsamájpraliné, körtelekvárral és pisztáciás brióssal
  • Nyakas Irsai Olivér 2014, Tök - Szezámos zellerkrémleves
  • Takler Pinot Noir Rozé 2014, Szekszárd - füstöltsonkás fogasfilé csicsókapürével
  • Beaujolais Nouveau 2014, Franciaország - Marhapofaragu házi tészta alá bújtatva, sütőtökhabbal
  • Lelovits Portugieser 2014, Villány - Szegfűszeggel megbolondított libamell gesztenyepralinéval és vörösáfonya-szósszal
  • Vylyan Bogyólé 2014, Villány - Karamellizált vörösáfonya-parfait, fehércsokoládé-habbal
Ár: 10.900 Ft/ fő
Ingyenes parkolási lehetőség a szálloda mélygarázsában. Bejárat a Nyár utca felől!
Érkezés: 18:50-ig. A szervezők kérik az érkezési időpont pontos betartását.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges!
Asztalfoglalás: +36 1-815-1100
araz@araz.hu
www.araz.hu