Alkohol spray-vel az egészséges részegségért?

Borászportál - MTI
2012. május 14., 19:21


Wahh - A részegség érzetét keltő, de az alkohol káros hatásaitól mentes sprayt fejlesztett ki Philippe Strack francia formatervező és David Edwards francia-amerikai tudós. A kis aeroszolt Párizsban mutatták be egy kiállításon.
Alkohol spray-vel az egészséges részegségért?
 
A Wahh Quantum Sentations fantázianevű, 20 euróba (mintegy 5700 forintba) kerülő aeroszol egy rudacskára hasonlít. Egy spricceléssel, amelynek során 0,075 milliliter alkohol szabadul fel, alkotói szerint néhány másodperces részegséget lehet előidézni. Ez a legkisebb mennyiség ahhoz, hogy a mikrorészecskék stimulálják az agyat, és valódi érzeteket idézzenek elő a szájpadláson a véralkoholszint növekedésének kockázata nélkül. (Egy pohár alkoholban 40-60 milliliter szesz van.)
 

"A kérdés az, hogyan tegyen jót magával az ember anélkül, hogy kárt okozna magának. A Wahh olyan alternatíva, amely káros hatások nélkül idézi elő a részegséget" - mondta Starck.
Edwards 2007-ben hozta létre a Laboratoire-t (Laboratórium), amely a tudomány határán mozgó művészeti és dizájnműhely, kiállítóterem és kóstolóhely. A napokban ott mutatták be a Wahht, és 2012. július 22-ig kiállítást is szentelnek neki.

A Wahh előtt Edwards a Whifet fejlesztette ki 2008-ban. A szivar méretű aeroszol (ára 1,80 és 3,99 euró, azaz 510 és 1130 forint között mozog), amelyből 400 ezer példány kelt el világszerte, a csokoládé, a kávé és a tea érzetét kelti - idézte fel a Laboratoire szóvivője. 2009-2010-ben következett a Whaf, egy folyékony keverékekből előállított ízfelhőt produkáló készülék; ára 129 euró.
 
Borászportál komment
Az a jövő (sőt, jelen!), amelyben az emberek aeroszol spray-ket slukkolgatnak egy pohár bort, vagy egy csésze teát helyettesítendő, arra törekszik, hogy kiirtson mindent, ami kapocs lehet ember és ember között.
Winelovers borok az olvasás mellé