Fröccs

A Bortrender új része az Eger Tévében

Február 12. 11:07
Január végén új résszel jelentkezett a Bortrender. Az Eger Tévé rövid műsorában ezúttal bemutatták ifjabb Lőrincz Györgyöt, a St. Andrea fiatal borászát. A kisfilmben megszólal többek között Gál Lajos, Bolyi János és ifjabb Gál Tibor is. Betekinthetünk a Borszalonba és annak koncepciójába is.

Fogyni akarsz? Egyél csípőset!

Február 12. 09:49
Imádod a csípős ízeket, és az utóbbi években számtalan cikket olvastál arról, hogy ezek serkentik a fogyást is? Az amerikai Biofizikai Társaság Baltimore-ban megrendezett éves konferenciáján mutatták be azokat az eredményeket, melyek arra világítanak rá, hogy a paprika csípősségét okozó kapszaicin elősegíti a szervezet zsírégetését - írja a Life.hu.
 
A testünkben a fehér zsírsejtek felveszik és zsír formájában elraktározzák a kalóriát. Így alakul ki a rettegett pocak, úszógumi és kövér comb, ezért ezt tekintjük „rossz" zsírnak. A barna zsír, amely kis mennyiségben fordul elő a vállunkon és a nyakunkon, zsírégetéssel melegíti a testet, ezért „jó" zsírnak tartjuk. A kutatók kimutatták, hogy az étrendben található, csípősséget okozó kapszaicin stimulálja azt a receptort, aminek aktiválása visszaszorítja a zsírdús étrenddel összefüggő elhízást. Eredményeik azonban egérkísérletekből származnak, ezért a hatást alaposan kontrollált klinikai kísérletekkel is alá kell támasztaniuk. A teljes cikket itt olvashatod.

Változatlanul sláger a Nagycsarnok

Február 12. 06:10
Két éve a CNN Travel Európa legszebb piacának választotta a Fővám téri Nagycsarnokot, olyan hírességek háttérbe szorítva, mint az isztambuli Nagy Bazár, vagy a barcelonai La Boqueria. Tavaly a Guardian már Európa tíz legkiválóbb piaca – köztük a bécsi Naschmarkt, a londoni Dalston Food Market, a Berlin Village Market vagy a párizsi La Marché Raspuil – közé sorolta a budapesti Vámház körút csarnokát. A nemzetközi elismerések jól mutatják, hogy a kereskedelmi funkciók mellett a vásárcsarnokot egyre inkább turisztikai látványosságként is számon tartják, melynek vendégforgalma több egymást követő évben is 5%-kal növekedett. 
 
Változatlanul sláger a Nagycsarnok
 
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságának adatai szerint a Nagycsarnokban március-november közti időszakban átlagban 15-25 ezer látogató fordul meg naponta, melynek 60-65 százaléka turista.

Tényleg nem mindegy, hogy mit, milyen pohárból kóstolsz!

Február 11. 22:15
Mert nem csak egy vizes pohár és egy boros között óriási a különbség, de boros és boros között is...
 

Valami nagy dolog jön a Kopár-dűlőből

Február 11. 19:44
Gere Attila Pincészetének Facebook posztja szerint már kézzel fogható közelségben van a 2009-es Solus!
 

Miért nem lehet olcsón jó bort kapni?

Február 11. 16:32
Bizony nem olcsó mulatság, ha valaki borkészítésre adja a fejét. A terület megvétele után jön a szőlő megművelése, a pincemunkák elvégzése, az eszközök beszerzése, és persze az időjárás viszontagságait még bele sem kalkuláltuk. Tehát nem könnyű olcsón jó bort készíteni, mert kevés munkával és törődéssel nem ugyanaz lesz a palackban, mint azt elvárnánk. A Kocsmablog-on Polák Dávid sorra veszi a borászkodás költségeit.

Andalgó zweigelttel készül Valentin napra a Fekete Borpince

Február 11. 12:10
A szekszárdi Fekete Borpince is ott lesz a szombati Borjour Magnumon! A borászat elárulta nekünk, hogy ezekkel a borokkal készül a rendezvényre:
  • Fehér kadarka 2013 
  • Bikavér válogatás 2006 
  • Cabernet franc válogatás 2011 
  • Cabernet sauvignon válogatás 2009 
A Valentin-nap alkalmából a szerelmeseknek berendezett különteremben pedig az érdeklődő párok a pince Andalgó névre keresztelt 2011-es évjáratú Zweigelt válogatását kóstolhatják meg!
 
Andalgó zweigelttel készül Valentin napra a Fekete Borpince
 
Jó lett az új címke?

Borok a hírhedt Olaszliszka bugyraiból

Február 11. 10:34
Ungváry Krisztián talán sosem tartozott a reflektorfényt vonzó, sem a reflektorfényre repülő borászok közé. Néhány évvel ezelőtt többet láthattuk, kóstolhattuk borait, de limitált mennyiségük okán sem lehetett könnyedén összeismerkedni velük. A Táncoló Medve blog nyolcat is kóstolt belőlük.