Fröccs

Esztergom-környéki borkalauz jelent meg

Január 30. 09:14
Az Esztergom környéki, magyar és szlovák helyi borászatokról jelentetett meg útikalauzt az Ister-Granum Európai Területi Együttműködési Csoportosulás. A kiadványban jellemzően néhány hektáron működő családi borpincék és borkóstolási lehetőséget kínáló gazdaságok mutatkoznak be a határ mindkét oldaláról.
 
A 70 oldalas füzetben fényképekkel, személyes élményekkel jelenítik meg a neszmélyi borvidékhez és a felvidéki termőterületekhez tartozó gazdákat és pincészeteket.
 
A kiadvány elkalauzol a dűlők pincefaluiba, a készítők összegyűjtötték a térség borászati civil egyesületeinek, hegyközségeinek címeit, valamint összeállították a térség borhoz kötődő rendezvényeinek naptárát és a vendégfogadók jegyzékét is.

Gombóc Artúr meg sem áll Pécsig!

Január 30. 08:36
Különleges csokoládékkal és az édességhez kapcsolódó színes programokkal várja a látogatókat a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet február 7-én és 8-án rendeznek a Zsolnay-negyedben.
 
A rendezvényen Harka Éva csokiblogger a csokikóstolás alapjairól, Csiszár Katalin csokikészítő a csokoládé tudományáról tart előadást. Szántó Tibor csokikészítő a fő kakaóbabfajtákkal, Őrsi Zoltán csokoládépapír-gyűjtő a csokipapírokkal kapcsolatos ismereteit osztja meg az érdeklődőkkel.
 
A kiállításon a látogatók tizenkét tabló segítségével ismerhetik meg a csokoládé történetét, a vásárban húsz kiállító különleges, minőségi, magyar kézműves termékei közül válogathatnak.
 

Így palackozzák Badacsonyban az Irsait!

Január 29. 13:19
Tényleg vagány ez a szín! :)
 

Borkalauz, szárnyasokhoz

Január 29. 10:35
Ha már a Bocuse d'Or on előkerült a gyöngytyúk, megkerülhetetlen, hogy ránézzünk, a szárnyasok mely részéhet, milyen bort illik tölteni. Persze az örök szabály itt is érvényes, mindent felülírhat az elkészítés módja...
 
Borkalauz, szárnyasokhoz
(Via)

Ilyen Ráspi alap kékfrankosa

Január 29. 08:54
Ráspi öt éve még a bloggerek kedvence volt, súlyosan árazott válogatás tételei közt azért volt nem egy bombanagy terroirbor, aztán arculatváltás, újragondolt árazás jött és kissé a reflektorfényből is eltűnt - írja a Táncoló Medve, amely ezúttal a fertőrákosi termelő 2011-es kékfrankosát kóstolta.

Kóstoltad már a lengyelek majoránnás kolbászát?

Január 29. 07:00
Íme egy jó ötlet hétvégére! A Gasztrobakancslista blog a híres lengyel kielbasa receptek közül közöl egyet, amelyhez alig kell valami. A sertéslapockán kívül fokhagymára, majoránnára, sóra, borsra és bélre van szükség. 
 
Kóstoltad már a lengyelek majoránnás kolbászát?
Wirwir.com

Nehogy ide kattints, hogyha még nem vacsoráztál!

Január 28. 19:32
A pecorino egy klasszikus olasz sajt, amely juh-, kecske- és/vagy tehéntejből készül. Négy eredettvédett fajtája van, a római, a szicíliai, a szardíniai és a toszkán. Erre a szendvicsre jó eséllyel egy római került...
 
Nehogy ide kattints, hogyha még nem vacsoráztál!