Fröccs

Imádják a lengyelek a bikavért

Július 28. 18:51
A lengyel irodák ajánlataiban Budapest után Eger a második leggyakarbban választott város. Az utazók elsősorban a vidék híres borai mellett, de a termálvizek miatt is előszeretettel keresik fel az észak-magyarországi régiót. Egri Bikavért szinte minden lengyel boltban lehet kapni, ismertsége megközelíti a tokaji borokét - írja az Itthon.hu.

Három érmet hoztak a Kreinbacher borok a pezsgő VB-ről

Július 28. 16:49
Somlói furmint pezsgőket díjaztak a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A Kreinbacher Birtok mindhárom benevezett pezsgőjét éremmel jutalmazták: a Prestige Brut ezüstérmet kapott, az Extra Dry és a Brut Classic pezsgők egy-egy bronzérmet szereztek. A verseny életre hívója a téma elismert szaktekintélye, Tom Stevenson, aki szakértői panelével együtt két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.
 
A 2015-ös mezőnyt területenként és stílusonként, vakon kóstolták le a bírák. A pezsgők és a champagne-ok értékelésére két teljes hetet szántak Kentben. Tavalyhoz képest jelentősen, további 113 új termelővel nőtt a mezőny, míg a résztvevő országok száma közel 40 %-kal bővült. Díjat csakis a három specialista egyetértése esetén ítéltek oda.
 
A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjét ezüstéremmel díjazták, míg az Extra Dry és a Brut Classic egy-egy bronzérmet érdemelt ki. Az arany- és ezüstérmek teljes listáját augusztus 3-án hozzák nyilvánosságra a CSWWC weboldalán. A kategória legjobbjainak járó díjakat és a világbajnoki trófeákat – avagy a pezsgők Oscarját – szeptember 2-án, a londoni díjátadó gálavacsorán hirdetik majd ki.

Ezt tudja Huberék cserszegi fűszerese

Július 28. 14:49
Nem a manapság divatos módon van elkészítve - írja róla a Wineshack. Ez itt újra a hajósi iskola villogása. Ezek a srácok nem akarnak közepeset készíteni, hiszen akkor ki emlékezne rájuk. Nem fiúknak ajánlott, férfiaknak. Fröccsben egyenesen kötelező kóstolni és a végén talán egy jó arcú cserszegit is megismertek.

Elromlott L. Simonék barackmagtörő gépe

Július 28. 11:37
A HVG írt róla, hogy rákellenes táplálékkiegészítőként árult L. Simon László családi borászata saját gazdaságából származó barackmagot a honlapján, ám ott már nem található meg a termék.
 
Az államtitkár szerint egyetlen magot sem adtak el, mert elromlott a barackmagtörő gépük. L. Simon állítása szerint a cég nem is az övé, hanem a feleségéé. Pedig az RTL információi szerint a borászat többségi tulajdonosa továbbra is L. Simon László.
 

Villányban már szüretelnek?

Július 28. 09:10
Szerinted mi készül majd ebből?
 

Szüret júliusban? Na ki tudja minek az alapanyagát szedtük le ma?

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. július 28.

Betiltotta az alkoholt a Ryanair

Július 27. 17:55
Betiltotta az alkohol fogyasztását az Egyesült Királyságból a spanyol Ibiza szigetére tartó járatain a Ryanair ír repülőtársaság, írja a Napi Gazdaság. A légitársaság közleményben hangsúlyozta, hogy a személyzet minden esetben át fogja kutatni az utasok csomagjait, hogy megbizonyosodjon arról, nem hoztak-e magukkal alkoholtartalmú italokat a fedélzetre. Akit rajtakapnak, esetleg megállapítják róluk, hogy ittas állapotban vannak, megtagadják tőlük az utazást, pénzügyi kártérítést pedig nem kapnak.

Valaki borértő lett a Miniszterelnökségen!

Július 27. 15:50
Arról számol be a VS.hu, hogy a Miniszterelnőkség egyik munkatársa alap-, közép-, és felsőfokú borismereti képzést kapott. Ez 220 ezer forintba került, és összesen négy alkalommal ismerkedett a borvilággal a szóban fogró munkatárs. Elképzelhető persze, hogy egy protokollos kollégáról van szó, akinek jól jön a munkájához az ilyen tárgyú tudás, akkor viszont kérdés, miért nem olyan embert vesznek fel a posztra, aki eleve ért ehhez - írja a lap.

Mi kell a jó grillezéshez?

Július 27. 13:09
Kell egy jó faszénparázsos sütő, jó faszén és jó alapanyag – mondta a Kossuth Rádió Napközben műsorban Madarász Sándor, a szolnoki Bajnok étterem szakácsa. Ezen kívül fontos, hogy legyen egy jó henetsünk!
 
Milyen húsok alkalmasak a grillezésre:
  • A sertéshúsok közül a tarja, a karaj, a szűzpecsenye.
  • A marhahúsok közül a bélszín, a hátszín.
  • Borjúhúst is lehet grillezni, de az kicsit szára.
  • Csirkehúsból bármit.
  • Pulykát.
  • Halat.
  • Zöldségeket és gyümölcsöket is.
A halat a legnehezebb grillezni, ha nem megfelelően tisztítjuk meg, leragadhat. Ajánlott:
  • alufóliába tekerni, megfűszerezni, olívaolajjal megspriccelni
  • kicsomagolás után még egy kicsit sütni rajta
A grillezés két szempontból fontos: egyrészt megpuhítja, másrészt ízesíti az alapanyagot. Fontos az is, hogy grillezés előtt legalább fél órával vegyük ki a húsokat a hűtőből, hogy a sütés idejére felvegyék a szobahőmérsékletet. Javasolt az is, hogy a húsok maghőmérséklete mindig érje el a 60 fokot. A grillezést egyébként az különbözteti meg a barbecue-tól, hogy utóbbi lassú tűzön történik.