Fröccs

Itt a legjobb megoldás, ha nem jött össze a fehér karácsony

December 23. 19:53
Márpedig évek óta nem jön össze. Sőt, a társaságban van egy pár, akiknek a 3 éves kislánya még nem látott havat. Így megy ez.
 
Szóval alternatív megoldásokhoz kell folyamodni, hogyha fehér karácsonyra vágyunk...
 
Itt a legjobb megoldás, ha nem jött össze a fehér karácsony
 
„Fehér karácsonyról álmodom... De ha a fehér kifogy, majd iszom vöröset”
(Via)

Immunerősítés karácsonyi étellel?

December 23. 17:56
Az éde­sen pi­káns pá­rolt ká­poszta az egyik leg­jobb pá­ro­sí­tás sült húsok mellé! A kü­lön­böző ízek kom­bi­ná­ci­ója igazi gaszt­ro­nó­miai él­mény! De nem­csak finom a ká­poszta, hanem na­gyon egész­sé­ges is - írja a Ripost.hu.
 
A magazin felhívja a figyelmet arra, hogy a káposzta nyersen, salátaként tartalmazza a legtöbb C-vitamint, így vigyáz legjobban az egészségre, de egy gyors hőkezelés sem öl ki belőle minden értékes tápanyagot.
 
Szóval, ha köretben gondolkodunk, akkor a párolt káposzta a legjobb választás!
 
Még pár receptet is mutatnak, hogyan készítsük el.

Ennél nincs jobb a sült húsokhoz: vörösboros szilvaszósz

December 23. 14:12
Mi évek óta készítünk ehhez hasonló szilvaszószt ősszel, és ilyenkor, az ünnepek alatt ki is nyitunk néhány üveggel, hiszen legyen szó a karácsonyi libáról, pulykáról, vagy a szilveszteri malacsültről, mindhez tökéletes egy ilyen fűszeres szilvaszósz...
 
4 főre a következp a recept:
 
  • 25 dkg szilva (kimagozott, félbe vágott)
  • 1 ek méz
  • 0.5 tk fahéj
  • 0.5 tk gyömbérpor
  • 1 dl vörösbor
 
Az elkészítés pedig pofonegyszerű:
 
A szilvát meg kell párolni, amikor levet eresztett, mehet bele a méz, és a fűszerek, majd a vörössbor. Ez után már csak be kell sűríteni, és végeztünk is. Nagyon finom!ű
(Via)

Őrültségek karácsonyra: kóla ízű csipsz

December 23. 06:48
Hol máshol, mint Japánban (esetleg a skandináv országokra lehetne még tippelni) jelent meg a kóla ízű csipsz.
 
Japánban a legnagyobb csipszgyártók korábban már próbálkoztak olyan extrém ízkombinációkkal, mint az erőleves ízű, vagy épp a kávé és a narancs aromájú rágcsálnivaló. A Calbee nevű gyár pedig lépett egy határozottat az idiotizmus irányába, behúzta a kóla ízű csipszet.
 
A nassolnivalót a boltokban nem lehet majd beszerezni, csupán markoló darus játékautomatákból lehet majd hozzájutni. A Namco és a Calbee közös promóciós kampánya keretében december 18-ától 200 játékteremben a szerencsések jutalomként marhatják el maguknak a snackeket -. írja az Élelmiszer.hu.

A sütemények a legnépszerűbbek Magyarországon

December 22. 19:10
Az ételek közül a sütemények a legnépszerűbbek 2015-ben. A dobogó első fokára a sajtkrémes pogácsa állhatna fel, amelynek receptjét 320 ezer ember olvasta el az idei évben. A három legkeresettebb étel között van még egy újfajta piskóta alap recept, ami sok háziasszony munkáját könnyítette meg, és amelyet 230 ezren olvastak el - írja az Élelmiszer.hu az idei legnépszerább hazai ételek listájáról.
 
Nem a hagyományos ételek, hanem az újdonságok és az ételkülönlegességek a legnépszerűbbek a magyar weben. Ezt támasztja alá a Receptneked.hu közel 40 millió webes adaton alapuló elemzése. A sütemények mellett az olcsó ételek is népszerűek a hazai weben. Kétszázezer ember olvasta át azt az öt receptet, ami 200 Ft-ból is elkészíthető. 
 
A harmadik nagy ételcsoport, ami 2015-ben különleges népszerűségnek örvendett, az nem volt más, mint az egészséges életmódhoz köthető ételek. Mindezek mellett a gyors ételek azok, amelyre rengeteg magyar kíváncsi.

Ezek a legjobb Egri Csillagok és Bikavérek

December 22. 17:35
Az egri önkormányzat képviselő-testületének tagjai a december 17-én vakteszten választották ki azokat az Egri Bikavéreket és Csillagokat, amelyeket 2016-ban a Magisztrátus Boraként, vagyis az Önkormányzat hivatalos boraként szolgálnak fel rendezvényeken és adnak ajándékba a Városházára látogató vendégeknek - írja az Egerhírek.hu.
 
Ezek azok: 
 
Egri Csillag:
  • Varsányi Pincészet – Egri Csillag 2014
  • Gál Tibor Pincészet – Egri Csillag 2014
  • Thummerer Pincészet – Egri Csillag 2014
 
Egri Bikavér:
  • Besenyei Borház – Egri Bikavér 2012
  • Juhász Testvérek Pincészete – Egri Bikavér Selection 2011
  • Thummerer Pincészet – Egri Bikavér Superior 2009

Egy legendás bor a Somlóról

December 22. 16:56
A Hollóvár 2005-ös Hárslevelű tétele már több borbloggert is megihletett. A legendás bort Takács Lajos készítette, amelyről most a Borrajongo.blog.hu szerzője írt bejegyzést:
 
Az illatban - a fent taglaltakon túl - viszonylag tompa botrytises, aszalt sárgabarackos, mézes, gyógyfüves, dohányos, zöldfűszeres, fakérges jegyek keverednek. Az aranyszínű bor vastag, mégis arányos, viszont kissé rusztikus, enyhén tapadós, cseres felületű.(...) Ízben máig összetett, rétegzett, sok különböző aromajegyet képes felmutatni: aszalt sárgabarack, sárgabaracklekvár, kandírozott citrusok, narancshéj, ánizs, köménymag, vanília, dohány, feketetea, kevés gomba, egy csipet só, és az egészet végigkísérő botrytises kesernye. Valahogy felismerhetően somlói, de még ezen belül is rendkívül egyedi bor, rusztikusságával és a kesernyésséggel együtt, de nem csak ezek miatt. Rétegműfaj (bár akik most velem együtt kóstolták, kedvelték), és csúcsán is túl van már, mégis jó érzés volt még - feltehetően - utoljára kóstolni és írni róla. 

Kevesebb idén a zöldség és a gyümölcs mennyisége

December 22. 14:10
A termelők 500 ezer tonnával kevesebb zöldséget, gyümölcsöt takarítottak be 2015-ben, mint a tavalyi rekord évben. A terméskiesés oka főként az idei szélsőséges időjárás, a fagy, a nagy meleg és a kevés csapadék volt. A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) évértékelő sajtótájékoztatóján hozzátették, több tárolóra, képzett munkaerőre, ütősebb ágazati marketingre, több öntözött, modern kertészetre lenne szükség - írja az Élelmiszer.hu.
 
Az előzetes adatok alapján három gyümölcsből volt jelentős a terméskiesés: almából, meggyből és kajszibarackból. A gyümölcsök közül a meggy, dió és a fekete bodza hozott többletjövedelmet, ami lehetővé teszi az ültetvények megújítását, tárolók építését. Várhatóan uniós pályázatokkal mód nyílik a tárolók kapacitásának a bővítésére. 
 
Zöldségből mintegy 100 ezer tonnával kevesebbet takarítottak be a gazdálkodók, mint az előző évben – fogalmazott Ledó Ferenc, a FruitVeB elnöke. Görögdinnyéből 200-205-ezer tonna termett a múlt évi 220 ezer tonnával szemben. A terméskiesést főleg a nagy hőség okozta, illetve, hogy a termőterületek kétharmadát művelő Békés megyei kertészetekben túlzottan előnyben részesítették a korai érésű dinnyét.