Fröccs

Aranyérmes a Linbrunn Chardonnay 2014

Január 12. 14:06
A villányi Linbrunn Pincészet a Pécsen megtartott Luca napi Borversenyen chardonnay borával nyert aranyérmet. Ezen a linken a bearanyozódott chardonnay és az ezüstérmes borok leírását is elolvashatod!
 
Aranyérmes a Linbrunn Chardonnay 2014

A piactól a tapas-bárig - ilyenek Barcelona ízei

Január 12. 07:37
"A katalán fővárosban bandukolva hamar megéhezik az ember. Emiatt elsősorban a városrendezési tervet lehet okolni. Úgy alakították ki ugyanis Barcelona centrumát, hogy a pici utcákban két lépést ne lehessen megtenni nyálcsorgatás nélkül. Éttermek, tapas-bárok, sonka-kereskedések, pékségek, cukrászdák egymás hegyén-hátán. Ilyen környezetben gyorsan átveszi a központi irányító szerv szerepét a gyomor, a szem is oda küldi az ingereket, s mire felocsúdik az ember, már egy szimpatikus étteremben üldögél és az étlapot böngészi."
Ezt a BorvidékMánia blog írja, akiket most irigylünk egy kicsit, mert az ünnepek alatt gasztro-kulturális túrán voltak a katalán fővárosban.

Te miből készíted a forralt bort?

Január 11. 19:04
A Kocsmablog ebben a bejegyzésében a forralt borokkal foglalkozik. Azt írják, hogy az oxidált, fáradt bor megmentése ilyen módon teljesen elfogadott, és náhány tippjük is van a készítéssel kapcsolatban. Arról sajnos nem írnak, hogy meghívnák egy pohárra azt az olvasót, aki ki tudja ejteni a forralt bor nevét svédül. Ott Glřg-nak/nek/nök hívják az italt.  

Mik lesznek 2015 éttermi trendjei?

Január 11. 13:28
A Food&Wine cikke szerint szerint többek között jönnek a helyi eredetű alapanyagok, a minimálisan feldolgozott élelmiszerek, az ún. hiper-lokális beszerzési források, a fenntartható tengeri élelmiszerek és fontos szerepet kap majd az élelmiszer-veszteség csökkentése. A további jóslatokat itt találod!