Fröccs

Ez lesz ma a KávéBár Bazáron

Február 22. 09:45
Ez lesz ma a KávéBár Bazáron
 
Míg tegnap inkább a szeszes italokkal foglalkoztak a KávéBár Bazár előadásai, ma a kávék kerülnek sorra. Lássuk, mire számíthatnak a vendégek:
 
  • 11.00 Casino Mocca cup tasting - Pörkölési módok, ízprofilok kezdőknek és haladóknak
  • 12.00 Espresso italiano az illyvel - A világ egyik leghíresebb kávémárkájának olaszországi képviselőinek előadása (tolmáccsal)
  • 14.00 II. Latte Art Throwdown - Pénzdíjas latte art bajnokság helyszíni nevezéssel
  • 17.00 Óvilági folyékony kísérletek: kakakóhéj-tea, cascara és társaik - Szántó Tibor csokoládémester előadása
 
A Corinthia Báltermében közben a Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános és zárt elődöntői mennek majd. A Cocktail Roomban Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, majd annak az eredményhirdetése, díjátadója lesz.

Az egészséges alkohol

Február 21. 16:54
Alkoholtörténeti cikket jelentetett meg Csíki Sándor a Food&Wine-on, amely leginkább a párlatok felől közelíti meg az alkoholfogyasztás egészséget pozitavan befolyásoló hatásait. Persze előkerülnek az ürmös borok és a sörök is.

Igazi Solus-imitátor, 1600 forintért

Február 21. 14:16
„Veterán borkedvelő barátom, akin tesztelni igyekeztem a bort (vakon, természetesen), annyit jegyzett meg, miután beleszagolt, hogy valami 30 eurós francia lehet. (...) Kiugrik a pohárból, gazdag, drága hordós és drága boros a modern, édesen fás iskolából (kókusz, vanília, füst). A behízelgő, fás intenzitás szájban is kíséri, de emellett örömtelien szelíden extrahált, lazább szövésű, moderált alkoholú és száraz. Kerek, kulturált és bársonyos. A hatásvadász illat után kicsit egyszerűbb is az íze, hamar halkuló finissel, cserébe viszont nem tömős, nem zaccos, remekül fogyasztható.” Ezt a Művelt Alkoholista írja a Chateau Vieux Manoir 2011-ről, amit a Lidl-ben lehet megvenni.

Indul a KávéBár Bazár!

Február 21. 11:00
Indul a KávéBár Bazár!
 
Nézzük, mi vár a látogatókra ma a KávéBár Bazáron!
 
  • 11.00 II. Országos AeroPress Bajnokság - A hazai nyertes képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon Seattle-ben
  • 12.00 Kávé-Bor-Mámor - Dr. Csernus Imre - Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Depresso kávé  
  • 13.00 Mád, a tokaji X-faktor - Föld, bor, filozófia Tokaj-Hegyaljáról Ifj. Szepsy Istvánnal – Szent Tamás Pincészet
  • 14.00 Exkluzív rumok a nagyvilágból - Előadás és vezetett kóstoló Los Péter bártenderrel - Bar Pharma
  • 15.00 Luxus a pohárban – cognac-különlegességek kóstolója - Kaido Laanet cognac-szakértő/Cognac Maxime Trijol (tolmáccsal)
  • 16.00 Érlelt pálinkák vs párlatok - Márton János pálinkamester kóstolóval egybekötött előadása
  • 17.00 Tradicionális forró csokoládék - Szántó Tibor csokoládémester bemutatója
  • 18.00 AeroPress Bajnokság – díjátadó
  • 20.00 After party@Cirkusz (1074 Bp., Dob utca 25.)