Fröccs

Kései szüretelésű birtokborról ír a Nobilis borblog

április 23. 15:49
A Weininger Sopron civée 2011-ről ez olvasható a Facebookon:
 

WENINGER - SOPRON CUVÉE 2011Intenzív rubin szín, gránátos széllel.Közepes intenzitású illat, piros bogyós gyümölcsö...

Posted by Nobilis borblog on 2015. április 23.

Ma kezdődik a Nemzetközi Könyvfesztivál

április 23. 13:17
Ma délután kezdetét veszi a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban. Az idei évben a Budapest Nagydíjat Jonathan Franzen kapja, aki egyben díszvendége is lesz az eseménynek. A könyvfesztivál ma nyitja meg kapuit, amely egészen vasárnapig fog tartani. A rendezvényen reggel 10-től este 8-ig zajlanak a szakmai tanácskozások, a könyvbemutatók, a dedikálások, a gyerekfoglalkozások. Részletes információkat a fesztivál honlapján találtok, ide kattintva.

Együtt foccantanak a borászok május elsején

április 23. 12:16
„Rendkívül látványos, és felfokozott izgalmakat tartogató mérkőzésként” emlegeti Gere Attila Pincészetének Facebook oldala a május elsejei VörösborÁszok vs FehérborÁszok meccset. :)
 
Ha kiváncsi vagy, mivel doppingolnak a borászok a rangadó előtt, ki ne hagyd a bulit 16-órától itt: Villány Sportpálya.
(Via)
 

Vadiúj illatbombák a Balaton-felvidékről

április 23. 08:49
Vadiúj illatbombák a Balaton-felvidékről
 
Bemutatta új évjáratát a Hudák Pincészet. A Budapesten, az Árpád fejedelem útján működő Hudák Borszaküzlet és Kóstolópincében már elérhető az aszófői borászat 2014-es Örvényesi Irsai Olivér, Aszófői Sauvignon Blanc, Csopaki Olaszrizling és Tihanyi Cabernet Sauvignon Rosé bora.
 
A friss, illatos Irsai mellett nyáron minden bizonnyal a fogyasztók körében a legkedveltebb a kirobbanóan bodzás illatú sauvignon blanc lesz, és a rozé is jó savbázisú, kellemesen szamócás illatú bor. 
 
A budapesti borszaküzletben az új tételek mellett természetesen a pincészet korábbi évjáratú borai, így többek között a 2012-es Csopaki Cabernet Sauvignon, és a 2011-es Individuum házasítás is megvásárolható. 
 
Hudák Borszaküzlet és Kóstolópince
1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 31.
Nyitva tartás: Hétfő-péntek 11-19.

Így gyógyították a másnaposságot az ókorban

április 23. 06:17
Az ókori Egyiptomban is igyekeztek megtalálni a másnaposság elleni legjobb ellenszert, ami természetesen igen szokatlan a mai ember számára: egy újonnan lefordított görög nyelvű papirusz szerint a legjobb ellenszer a „részeges fejfájás” ellen, ha az „alkohol áldozata” egy bizonyos cserje, az alexandriai chamaedaphne (Ruscus racemosus) leveleit egy fonalra felfűzi, s a nyakába teszi. Az ókori orvostudomány szerint e növény enyhíteni képes a fejfájást, azonban arra, hogy a módszer valóban működött-e, nincs forrásunk - olvasható a Múlt-kor.hu oldalán. 

Nincs szénsav a 170 éves pezsgőkben

április 22. 19:52
A The Drink Business írására hivatkozva azt írja a Borrajongó, hogy 2010-ben a Finnországhoz tartozó Åland-szigeteknél, 50 méterrel a víz felszíne alatt egy hajóroncsban összesen 168 üveg Champagne-t találtak. A cirka 170 éves palackokat olyan, részben ma is létező Champagne házak jegyzik, mint a (Piper-)Heidsieck, a Veuve Clicquot, illetve a Champagne Juglar (később Champagne Jacquesson). A hosszú ideig a Balti-tenger sötét és hideg fenekén tartózkodó palackokról sokféle híradás keringett, aztán megkóstolták őket, valaki ihatónak, más meg egyenesen undorítónak írta le az évszázados matuzsálemeket. Persze jó drágán elárverezték a pezsgpket, de most a Reimsi Egyetem munkatársai három Veuve Clicquot palackot nyithattak fel, és analitikailag is a történelem nyomába eredhettek.
 
Az eredményekről bővebben itt olvashatsz.

"Kékfrankos MOST" a Kopár-dűlőben

április 22. 17:07
Így néz ki ma a Gere Tamás és Zsolt Pincészet kékfrankosa a Kopár-dűlőben. Már csak 3-mat kell aludni, és megóstolhatjátok a borászat ezen szőlőfajtájából készült tételeit a Kékfrankos MOST! rendezvényen.
 
\
Forrás: Facebook

Negyedszer készült el a Fuxli

április 22. 15:48
Eszterbauer Ildikó, Takler András, Sebestyén Csaba, Göndöcs Lajos, Merfelsz Gábor és Heimann Zoltán mesél ebben a Fuxlikról. A felvételek a Ravasz mint a Fuxli nevű bemutatón készültek, amelyről lapunk beszámolója itt olvasható.
 

Ausztrál termék a világ legjobb olívaolaja

április 22. 13:19
A New York-i Nemzetközi Kulináris Központban 26 országból több mint 67 olaj versengett a legjobb olívaolaj (arany, ezüst ill. Best in Class) elismerésért - írja a Fox Newsre hivatkozva az Élelmiszer.hu.
 
A világ legjobb olívaolaja immár harmadszor a Cobram Estate nevű ausztrál cég terméke lett. A cég összesen egyébként kilenc díjat gyűjtött be.
 
Egy másik ausztrál gyártó, az NSW az Alto Olives nevű terméke révén két Best in Class trófeával gazdagodott. A bírák összesen 251 díjat ítéltek oda a versenyen. Spanyolország nevezéseinek 54 százaléka nem távozott üres kézzel a megmérettetésről, így országos szinten ők vitték a prímet, és a zsűri ítélete alapján Olaszországgal, az Egyesült Államokkal, Görögországgal, illetve Portugáliával folytatódott a rangsor.