Fröccs

Lepedőakrobaták lesznek a férfiak a sörtől?

Október 30. 19:54
Lepedőakrobaták lesznek a férfiak a sörtől?
 
Legalábbis ilyeneket állít a Vous.hu. Ezek szerint pár pohár sör egyáltalán nincs rossz hatással a férfiak teljesítményére, hiszen javítja az állóképességet, növeli a nemi vágyat és hosszabb ideig tart az élvezet.
 
Szerelem, szex, gyengédség rovatunkat olvasták.

Itt egy újabb érv az automatás kávé ellen

Október 30. 18:09
Jövő nyáron az élelmiszer-automatákat is online össze kell majd kötni a NAV-val, ami miatt várhatóan emelkedni fog a bennük lévő kávé ára – írja a Népszabadság.
 
Az online kapcsolat kiépítése már most is egy csomó pénzbe került az automaták üzemeltetőinek, és még fog is, ráadásul van is mit kifehéríteni ezen a területen, ezt pedig várhatóan mind a fogyasztó fizeti majd meg. 
(Index)

Így készül a minőségi ecet

Október 30. 16:29
Sokan nem szeretik az ecetnek még a szagát sem, nemhogy a salátájukra is locsoljanak belőle. De a minőségi ecet valójában finom, csak sajnos mindneki a régi műanyagfalkonos ételecetre asszociál a név hallatán. Hogyan is készül a borecet? A Dívány.hu a bodrogkeresztúri Acetánia Ecetmúzeumban járt.
 
A borecetekhez csak bevizsgált, jó minőségű, fajtajellegű (furmint, muskotály, aszú) borokat vesznek át, tiszta, fajtára jellemző ízzel, illattal. Ezek az ecetek biológiai erjesztéssel készülnek, a borban lévő alkoholt fermentálják ecetsavvá. A folyamatot ecetsav-baktériumok végzik, megfelelően felügyelt hőmérsékleten.
 
A manufaktúra két fajta módszert alkalmaz:
  • Az Orléans-i módszer során a bort fahordóban oltják be ecettel, majd állni hagyják, míg a felszínen kialakul az úgynevezett anyaecet. Amikor az alkohol 1 százalék alá csökken, a tizedét elvezetik, a hordót pedig feltöltik friss borral.
  • A másik a Frings módszer, ezt világszerte használják a nagyüzemi ecetkészítésnél, mivel rendkívül hatékony. Az oltóecetet, melyben magas koncentrációban van a baktérium, közvetlenül adják az alapanyaghoz, miközben oxigént kevernek a folyadékba. Mindig csak a tartály egy bizonyos részét vezetik el, amit friss alapanyaggal pótolnak.
A teljes cikket a Dívány.hu oldalon tudod elolvasni!

Egy remek házasság a Zalai borvidékről

Október 30. 14:06
A Bussay Pincészet egyik, ha nem a leghíresebb tétele az Esküvé. A fehér házasítás alapvetően olasz és rajnai rizlingből áll össze minden éveben. A 2013-as évjáratban az olaszrizling nagyobb hangsúlyt kapott, mint azt Bussay Dorottya már lemondta a vele készített interjúban.
 
A Borrajongó is letesztelte az évjáratot: „Az ízek teljes kibontakozásának is időt kell adni, először a hordó fűszeressége, nyári alma, grapefruit és pici leveszöldség érezhető, finom fával, majd egyre több gyümölcs jelenik meg az illatban megismert őszibarack, körte, golden alma, valamint édes citrusok formájában. Szépen betölti a szájat, de nem lustul el, nem hömpölyög.”

Beindult a fehéreper biznisz

Október 30. 11:55
Az érett állapotban fehér színű, ananász ízű epret 1750-ben fedezték fel Európában. Egy időre eltűnt, de most úgy tűnik, hogy visszatér. Úgy tartják, hogy a pineberry (magyarul körülbelül: eperanász) az észak-amerikai és a chilei fajták keveréke - írja az Origo.hu.
 
2003-ban kezdtek el vele újra foglalkozni Hollandiában. A nemesítéssel produktívabbá tették a növényt, azóta pedig beindult a biznisz. Négy tövet már 1500 forintért lehet rendelni. Sőt Thaiföldön már kozmetikumokat is készítenek belőle.
 
Beindult a fehéreper biznisz

Óriási sikert aratott a magyar whisky

Október 30. 10:08
A Destillata 2015-ös győztese ismét az Agárdi Pálinkafőzde lett. A versenyt sokan a párlatok Európa-bajnokságának is nevezik, ahol külön öröm volt, hogy a főzde több aranyérmes pálinkája mellett a 12 éves Single Malt whiskyje is elnyerte kategóriájában az Év Párlata díjat -írja az Élelmiszer.hu.
 
A komoly elismerést szerző prémium whiskyből összesen 1200 palack kerül kereskedelmi forgalomba, amely hazánkban először november 7-én a Whisky Show Budapest 2015 eseményen mutatkozik be. 
 
2003-ban Angliából vásárolt speciális pörkölt malátából készült a két hordó whisky, ami először új készítésű zempléni tölgyfahordóba került. Majd 9 év után jött az érlelés befejező szakasza azzal, hogy a tétel átkerült addig 6 puttonyos tokaji aszút tartalmazó, fiatal hordókba.

Ilyen almát még soha nem láttál

Október 30. 06:29
Külsőre semmi extra, ugyanazok az ismertetőjegyei, mint a Pink Ladynek. De, amikor beleharapsz, akkor észleled a különbséget! Ugynais a Melissa's Produce nagykereskedő új terményének, a Hidden Rose-nak a húsa is piros.

Az almára jellemző, hogy lédús, ropogós, illetve kiegyensúlyozottan édes és fanyar. Az oregoni eredetű gyümölcs főzés hatására is kemény marad. Az almát szezonálisan, november és december hónapjaiban lehet beszerezni - írja az Élelmiszer.hu.
 
Ilyen almát még soha nem láttál
Forrás: Élelmiszer.hu

Hazai kékfrankosok, amelyekkel nem tudsz mellé lőni

Október 29. 18:05
Egyre több magyarországi pincészet foglalkozik kékfrankossal, a fogyasztók körében pedig egyre népszerűbb a fajta. A Borrajongó.blog.hu egy körképet készített a forgalomban lévő kékfrankosokról. A tesztelők vakon kóstoltak. Íme a legjobb pontszámot elért tételek:
 
Tarjányi Nagyburgundi 2012
Fiatalos, intenzíven gyümölcsös, málnás, szamócás, cseresznyés illat, és erre rímelő aromatika. Sima, selymes korty, légies szerkezet, szinte kadarkás könnyedség.
 
Homola Kékfrankos 2013
Cseresznyés, szamócás, finom egzotikus fűszerességgel. Lendületes, feszes, arányos bor.
 
Losonci Úrráteszi Kékfrankos 2011
Komoly beltartalommal és szerkezettel bír, mostanra egészen össze is simult.
 
Etyeki Kúria Kékfrankos 2013
Határozott hordós fűszeresség, érett erdei gyümölcsök, füstölő, szantál. A tannin még kicsit húz, de összességében a bor ígéretesnek tűnik, egy kis érlelés valószínűleg javára válhat. 
 
Bott Frigyes Kékfrankos 2013
Pörgős savú, lendületes, érintésnyi tanninnal, jó egyensúllyal.
 
Bővebb leírást a tételekről, valamint a teljes borsor kóstolási jegyzetét a Borrajongó.blog.hu oldalon tudod megnézni!

Balaton-felvidéki „champagne” kóstolható

Október 29. 15:12
A Pálffy Pincének elkészült az első pezsgője. A tradícionális erjesztéssel előállított buborékos ital alapanyagát a furmint adta. A pince posztjában „champagne iszik” szerepel, de persze ez a méthode traditionelle-re utal:

Első pezsgőnk!

Szerző: Pálffy Pince2015. október 29.