Fröccs

Németh János, a Schieber Pincészet és a Sárosdi Pince borai is a közös szekszárdi palackba kerülnek

Augusztus 25. 20:48
Újabb négy vörösbor kerülhet forgalomba közös szekszárdi palackban, miután Németh János Pincészetének két bora is megfelelt az igen szigorú elvárásoknak. A borászat egy bikavére és egy kékfrankosa kerülhet egységes szekszárdi palackba. Emellett a Schieber Pincészet és a Sárosdi Pince egy-egy kékfrankosát tölthetik majd az üvegekbe - írja a Kadarka.net.

Rendeld meg kedvezményesen a Fekete Borpince 2011-es Bikavér válogatását!

Augusztus 25. 16:40
A 2011-es Bikavér válogatás a Fekete Borpince saját receptje alapján készülő kékfrankos alapú házasítás, merlot, cabernet sauvignon és a szekszárdi bikavérből kihagyhatatlan kadarka felhasználásával. Könnyen iható, kerek, harmonikus bor sötét erdei bogyós gyümölcsös ízvilággal. A kedvezményes előrendelési ár legalább 6 palack megrendelése esetén, 2015. augusztus 24. és szeptember 6. között érvényes. A bor fogyasztói ára szeptember 7-től 2900 Ft.
 
Itt tudod megrendelni a tételt: www.feketeborpince.urlapkeszito.hu

12 palack megrendelése esetén a kiszállítás költségét az ország egész területére a pince vállalja.

Mit főzzünk augusztus 29-én? Most segítünk!

Augusztus 25. 15:31
Augusztus 29-én ünnepeljük a Nemzeti Gulyásnapot. Az esemény helyszíne: mindenhol, ahol gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót ... főznek. A Nemzeti Gulyásnapnak nincsen egyetlen központi programja, vagy helyszíne, mert résztvevői mindazok, akik szeretnének részese lenni határon innen, s túl.
 
A Nemzeti Gulyásnap nem egy hagyományos fesztivál, nem egy város, egy régió, hanem az ország, a Kárpát-medence, a Magyarországról elszármazottak ünnepe. Az a nap, amikor az itt élők összetartozása így is megnyilvánul. A Nemzeti Gulyásnap az összetartozás, egyben a sokféleség ünnepe - írja a Food&Wine gasztroblog.

Végre van fent pia a Nemzetközi Űrállomáson!

Augusztus 25. 12:10
Hatféle alkoholt, többek között whiskey-t is vitt a japán teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomásra hétfőn.
 
A szerdán Japánból útnak indult, pilóta nélküli űrkapszula mintegy 5,5 tonnás rakományában helyet foglalt a Suntory Global Innovation Center hat italmintája, melyek legalább egy évet töltenek az űrben, mielőtt a Földre visszatérnének.
 
A cég azt szeretné megvizsgálni, vajon az alkoholos italok ugyanúgy érlelődnek-e odafönt, mint a Földön.
(MTI)

A Frittmann Borászat az Év Pincészete

Augusztus 25. 09:42
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége által kiadott Év Pincészete díjat ebben az évben a soltvadkerti Frittmann Borászat nyerte el, második a Béres Szőlőbirtok és Pincészet lett Erdőbényéről, harmadik a Csányi Pincészet Villányból.
 
A díjátadásra szeptember 8-án, kedden 11 órakor kerül sor Soltvadkerten.

Egyre nagyobb igény van az ötcsillagos hotelekre

Augusztus 25. 06:44
Az idei év első felében tovább nőtt a a magyarországi szállodákban a vendégéjszakák száma és a bruttó forgalom is. A csúcsidőszakot minden évben az augusztus 20-ai hétvége jelenti, amely most is sikeres volt a turizmus szempontjából.
 
Nem vetette vissza a magyarok utazási kedvét a múlt hét elején tapasztalt őszies időjárás, továbbra is telt házzal üzemelnek a szálláshelyek vidéken, illetve Pest megyében az ünnepi hétvégén – tudta meg a Napi Gazdaság a szállodaipari szereplőktől
 
Az ágazati elemzésekből kiderül, hogy Ukrajnából és Oroszországból sokkal kevesebb turista érkezett hazánkba. Ennek köszönhetően elmaradást mutatnak a tavalyhoz képest a balatoni szállodák, de ez főként a hévízi szállodákat érintette.
 
Fejlődésnek indult a nagyobb költést igénylő ötcsillagos hotelek teljesítménye is. Az első félévben országos szinten javult a felső kategóriás szállodák forgalma: az átlagos szobaárak 10,5 százaléknyi, 37 654 forintra történő drágulása mellett a foglaltság e területen csaknem három százalékkal bővült.
 
A szállodaszövetség azt jelentette, kiemelkedő mértékben emelkedett a hazai hotelekben a brit, az amerikai, az olasz, a francia, a cseh, a lengyel és az osztrák turisták aránya, a szomszédos országok közül Szlovákiából, Szerbiából, Horvátországból is kedvezően alakult a beutazó forgalom. Azonban Németországból egyre kevesebben látogatnak el Magyarországra. 
 

Bortermelés = környezetszennyezés?

Augusztus 24. 20:15
A borászati munkálatok során nagy mennyiségben keletkeznek szilárd és folyékony szennyező anyagok, amelyek nagy részét biológiai kezelés nélkül a földekre vezetik - írja az Agroinform.hu, amely egy ciprusi programot ismertet. A dolog lényege, hogy meghatározzák a bortermeléssel kapcsolatos környezeti problémákat, majd felállítsanak egy környezetvédelmi rendszert, a borászatokban szennyvízkezelési létesítmények épüljenek, és a legjobb megoldásokat elterjesszék az ország borászati üzemeiben. 
 
A tapasztalatok azt mutazják, hogy a magas szervesanyag-tartalmú, kellemetlen szagú folyékony szennyezések visszaszorításában sikerrel alkalmazható a membránszűrős technológia. Ezt követően a megtisztított szennyvizet újra lehet használni, leggyakrabban öntözési célra.

Nem csak tradicionális, hanem trendi is tud lenni a Tiffán’s

Augusztus 24. 17:37
Nem csak tradicionális, hanem trendi is tud lenni a Tiffán’s
 
A Tiffán’s Pincészet idén két új versenyzővel bővítette palettáját. A fajtaborainak kínálata egy kellemes ’13-as merlot-val bővült, mely mély rubin színű, fajtajelleges illatú bor, sok gyümölccsel. Elegáns cserzőanyag, harmonikus savak jellemzik, bársonyossága könnyen szerethetővé teszi, nem mindennapi élményt nyújtva a testes borok kedvelőinek.
 
A mostanában rendkívül népszerű habzóborok piacára is beléptek a Villánykával, amely a meleg nyári esték megízesítésére kiváló. Aperitifként, desszertek kísérőjeként, de akár koktél alapanyagként is különlegessé varázsolja a szürke hétköznapokat.
 
Ezek az izgalmas tételek, és a Tiffán’s Pincészet többi bora is a Veritas Borkereskedés kínálatában található.
(X)

Elkezdődött a Nemzetek Sajtversenye

Augusztus 24. 13:46
Az európai sajtok és a gasztronómia – ez a mottója a Nemzetek Sajtversenyének. Az idén harmadik alkalommal kerül sor az eseményre Budapesten, ahol 17 ország tradicionális sajtjai versengenek a 2015 legjobb sajtja, és a Magyarország Kedvenc Sajtja címért.
 
A versenyt rendező SZEGA Foods több évtizedes sajtkereskedői tapasztalatát kamatoztatva, az egyes országok nagykövetségeivel együttműködve választotta ki a nevezett termékeket. Az idén először díszvendégként  az Egyesült Államok is képviselteti magát. A selejtezőre augusztus 24 - szeptember 8. között kerül sor, majd a 24. Budai Borfesztiválon (szeptember 9-13.) folytatódik a verseny - írja a Hvg.hu.
 
Magyarországot a tehéntejes, röglyukas, kemény  Pater képviseli.