Fröccs

Itt az új limitált pezsgőkülönlegesség a Hungaria-tól!

Október 21. 17:47
Ha szereted az Irsai Olivért, de a Hungaria-tól megszokott száraz ízvilág áll hozzád közel, akkor számodra tökéletes választás a Hungaria hatodik, limitált különlegessége, az Irsai Olivér Extra Dry pezsgő. Már első benyomásra szimpatikus, az elegáns új címkéjű pezsgőt a dugótól megfosztva ezüstösen csillogó színnel és füzérszerűen gyöngyöző buborékokkal találkozunk.
 
Az Irsai Olivér szőlőfajtára jellemző muskotályos, frissen préselt mustra emlékeztető illat, a palackos erjesztésnek köszönhető finom érleltséggel, csipetnyi friss őszibarackkal kísérve mutatkozik be a pohárban. Ezután az első korty sem várat magára, üde savak, gazdag, gyümölcsös ízvilág kavalkádja fogadja kóstolóját, friss, illatos körtével, a háttérben elegáns élesztős jegyekkel. A második randi garantált. Hungaria – Pezsgő Másképp!
 
Itt az új limitált pezsgőkülönlegesség a Hungaria-tól!

A muskotályos-gyümölcsös és száraz-érlelt ízek tökéletes harmóniája végett egy igazi ’unisex’, társasági pezsgő, kiváló aperitif, de ajánljuk gyümölcsökkel készült szárnyasokhoz, könnyű desszertekhez, fehér húsú gyümölcsökből készült gyümölcssalátákhoz is.
 
Elérhető
  • In Vino Veritas borszaküzlet (borkereskedes.hu) - 1033 Budapest, Szőlőkert köz 2.
  • In Vino Veritas borszaküzlet (borkereskedes.hu) - 1074 Budapest, Dohány u. 58-62.
  • Selection (selection.hu)
  • Törley Pezsgőbolt (torley.hu)
  • AgriaDrink, Eger (agriadrink.hu)
  • Meal Trade, Ebes (mealtrade.hu)
  • Italkereskedő-Ház, Miskolc (italkereskedes-miskolc.hu)
  • Bor-Pont, Győr (bor-pont.hu)
  • Pampetrics Borkereskedés, Keszthely (pampetrics.hu)
  • Veress Borkereskedés, Székesfehérvár (verssbor.hu)
  • Cuvée Borszaküzlet, Szombathely (cuveeborzakuzlet.hu)
  • Hansa-Kontakt, Szeged (hansa-kontakt.hu)
  • Penta Drink, Békéscsaba (pentadrink-minipol.hu)

Óriási buli lesz Etyeken a hosszú hétvégén!

Október 21. 15:57
Óriási buli lesz Etyeken a hosszú hétvégén!
 
Az októberi hosszú hétvégén minden nap 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. A szüret vége felé a legnemesebb borok és pezsgők mellett mustot, murcit és néhány pincében már újbort is lehet majd kóstolni. A sajtkészítés-bemutató mellett mindenki kipróbálhatja, milyen vajat köpülni, illetve a kicsik és nagyok is próbára tehetik magukat tökfaragásban.
 
A részletes programért ide kattints!

Magyarországon készül a világ legjobb csokija

Október 21. 14:18
Az International Chocolate Awards 2015-ös versenyén a soproni HarrerChocolat sárgabarackos, pálinkával és szerecsendióval ízesített töltött tejcsokoládéja lett a legjobb. 
 
A nemrégiben lezajlott kelet európai versenyen (amelyen a budapesti ChocoMe is négy aranyérmet szerzett) nyert két ezüst és két aranyérem után megszületett a világbajnoki cím, és az aranyok aranya - írja a Hvg.hu.

A vörösbor segíthet a cukorbetegeknek

Október 21. 11:07
Még egy ok a vörösbor fogyasztása mellett: egy új tanulmány szerint segítséget nyújthat a diabéteszes embereknek - írja az Élelmiszer.hu. Az izraeli Ben-Gurion Egyetem tudósai 225 cukorbeteg pácienst vizsgáltak meg, és a kutatók által tapasztalt eredmények szerint a napi egy pohár bort fogyasztó vizsgálati alanyok szívének egészségi állapota javult.
 
A páciensek a vizsgált két évben mediterrán étrend mellett az étkezések során egy pohár vörösbort, fehérbort vagy ásványvizet fogyasztottak el. Shai szerint a fehér- vagy vörösborivók vércukorszintje javuló képet mutatott. A vörösborfogyasztók a jó koleszterin áldásos hatásaiból is részesedhettek.
 
Fontos, hogy a diabéteszes emberek ne gyógyszer helyett fogyasszák a vörösbort, ám esténként egy pohárnyi, az egészséges vacsorához elfogyasztott bor ténylegesen az egészségükre válhat.

Átlagon aluli az EU-hoz képest a hazánkban a várható élettartam

Október 21. 06:43
Magyarországon a 65 éves kor előtt bekövetkező halálozás aránya kétszerese az EU15 országokban – azaz a 2004-es bővítés előtti uniós tagállamokban – kimutathatónál. Az összes halálozás több mint felét a keringési rendszer megbetegedései okozták, amelynek hazai 20 százalékos csökkenése ellenére is nőtt a különbség a magyar adatok és az EU15 országokéi között.
 
Az elmúlt tíz évben nőtt ugyan a várható élettartam Magyarországon, azonban az EU15 országok átlagához képest még mindig elmaradásban vagyunk, és ahhoz, hogy ez megváltozzon rendszerszintű változások kellenek a népegészségügy területén – hangzott el a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által rendezett szakmai konferencián.
 
Török Krisztina, az intézet főigazgatója emlékeztetett, hogy az elmúlt öt évben számos előremutató intézkedés történt, hogy javuljanak a népegészségügyi adatok, példaként a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítását, a mindennapos testnevelés bevezetését, a „csipszadót” vagy a közétkeztetés nemrégiben bevezetett reformját említette.

Az idei egészségfelmérés is alátámasztotta, hogy a krónikus betegségek kialakulásában kiemelkedő szerepet játszó egészségtelen életmód a magyarok jelentős többségére jellemző. A felnőtt lakosság több mint fele súlytöbblettel él, csak minden 6. felnőtt végez megfelelő testmozgást, és minden harmadik felnőtt dohányzik.

Idén készített felmérést a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet a felnőttek és a gyermekek egészséggel kapcsolatos ismereteiről, amelyből egyebek között kiderült, hogy a felnőttek több mint 90 százalékának legfontosabb életcélja, hogy elkerülje a betegségeket.
 
A felmérés gyorsjelentéséből többek között kiderült, hogy az emberek többsége tisztában van az egészségét károsító életmóddal, mégis keveset tesz ellene. A felmérés szerint az elhízott vagy túlsúlyos felnőttek mindössze 45 százaléka van tisztában azzal, hogy testsúlya nem megfelelő, 54 százalékuk normális testtömegűnek, egy százalékuk pedig soványnak tartja magát. A felnőttek 41 százaléka nem végez elegendő testmozgást, pedig 81 százalékuknak lenne rá lehetősége.
 
(Forrás: MTI)

Milyen típusú borokat dekantáljunk?

Október 20. 20:41
A borok dekantálását az idősebb boroknál szokták javasolni, hiszen az oxigén hatására kinyílnak a tételek. Jó ha tudod, hogy a dekantálás egyszerre fizikai, kémiai és biológiai folyamatokon is alapszik - írja a Vinoport.hu.
 
Azok a borok, amelyek testesebbek és sűrűbbek, sokkal többet kapnak ettől az eljárástól. A fiatal vörösök sok tanninnal vagy komplex, gazdag struktúrával, illetve az idős borok tökéletesek a dekantálásra. A vékonyabb vörösöknek, mint a pinot noir, a fehérboroknak és rozék 99%-anak a levegőztetés hatására csökken élvezeti értékük: rombolja az ízprofilt, csökkenti a komplexitást - írja a Vinoport.hu.

Bemutatkozik a nemzetközi piacon a BalatonBor

Október 20. 18:19
A BalatonBor hazai premierje október 10-én volt, a Nagy Olaszrizling Kóstoló keretén belül. Ezt követően október 24-én mutatják be a milánói világkiállításon az egységes címkével ellátott, olaszrizlingből készült BalatonBort, amely a magyar régiós márkaépítés első példája lehet - mondta Kardos Gábor, a bormárkát létrehozó Balatoni Kör elnöke az MTI-nek.

A helyi termékek egyre népszerűbbek, de az európai példák azt mutatják, versenyképessé csak régiós márkák létrehozásával válhatnak - tette hozzá Kardos Gábor. A tervek szerint egy pincészet legfeljebb 3 ezer palack BalatonBort készíthet, a Made in Balaton régiós védjeggyel. A márkanév használati díja palackonként legfeljebb 50 forint lesz, amiből például a marketinget finanszírozzák. A balatoniak közösségi marketingje a szövetkezeti modellhez hasonlít, közös értékesítéssel, amely nagyobb támogatást élvez az unióban - fogalmazott az egyesület elnöke. 
„A Balaton márkanév használatának egységes rendszerbe foglalása azért is sürgető, mert a veszprémi kézilabda csapat a jövőben használni kívánja a tó nevét és sziluettjét logóként a mezén" - mondta Kardos Gábor.
(Forrás:MTI)

Megújult gasztronómia vár az Operában és az Erkel Színházban

Október 20. 15:10
Október 18-án nyitották meg az Operaház két új gasztronómiai egységét. Még a nyár közepén a Magyar Állami Operaház nyílt pályázatot írt ki teljes gasztronómiai kínálatának átalakítására. A tendert a Zsidai Gasztronómiai Csoport nyerte meg, akik így lehetőséget kaptak a kávéház, a bárok átalakítására az Operában és az Erkel Színházban. A jövőben pedig ők is üzemeltethetik majd a helyeket.
 
A megnyitón tartott sajtótájékoztatón Zsiday Zoltán Roy elmondta, a koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták, így például a sydney-it, valamint a londoni Royal Opera House-t - írja a Turizmusonline.hu.
 
Szándékaik szerint a Hajós utca felől is megközelíthető kisebb kávézóban ebédelni, uzsonnázni, éjféli vacsorát elfogyasztani is lehet majd. A másik új, impozáns egység viszont – amihez egy elegáns terasz is tartozik kilátással az Andrássy útra csak az előadások előtt, közben és után egy órával látogatható a nézőtér felől. Itt nemcsak magyar pezsgőt, szendvicset, desszertet kínálnak, hanem a közeljövőben arra is lehetőség lesz, hogy a néző a páholyába kérje innen a pezsgővel kísért falatokat.