Csirkemájas spagetti

Gasztrostúdió.hu
2011. április 25., 09:18


Próbálták már mennyire jól áll a májnak is, ha egy csöppet megloccsantjuk borral? Akár fehér, akár vörösbort használunk, elrontani nem fogjuk!
 
Hozzávalók
  • 1 csomag spagetti,
  • 1/2 kg csirkemáj szívvel, zúzával,
  • 1-2 nagy vöröshagyma,
  • 1dl fehérbor (vörösbor is lehet),
  • leveslé,
  • sűrített paradicsom,
  • kakukkfű,
  • rozmaring,
  • só,
  • bors,
  • olaj vagy zsír,
  • reszelt sajt
Elkészítés
A csirkemájat, szívét és zúzát megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd hideg vízben megmossuk. A szívét és a zúzát külön rakjuk a májtól. Kockára vágjuk őket. A májra önteni kell vizet hogy ne barnuljon meg. A hagymát kevés olajban vagy zsírban világosra pirítjuk, majd rátesszük a szívét és a zúzáját, a fehér- vagy vörösborral meglocsoljuk, és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, körülbelül 2 deci leveslét és 2 evőkanál paradicsomsűrítményt teszünk hozzá. Sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük, és lefedve puhára pároljuk. Ha nagyon elforrta a levét, forró leveslével vagy forró vízzel pótoljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a májdarabokat, és frissen őrült borssal készre főzzük. Közben a spagettit sós, olajos vízben megfőzzük és leszűrjük. A tésztát előmelegített tányérra helyezzük, és rárakjuk az elkészített csirkemájas spagettit, megszórjuk reszelt sajttal. Ha a kakukkfűnek és a rozmaringnak meg szeretnénk hagyni az ízét és az illatát, akkor főzés után keverjük hozzá.
 
Winelovers borok az olvasás mellé