Így válassz bort a halételek mellé!

Polyák Dóra
2015. augusztus 14., 21:37


„Fehéret a fehérrel” vallják a franciák, bár tény, hogy a halak leginkább fehér borokkal párosíthatóak, de azért itt is akad kivétel. Gyorstalpaló a tengerpartra készülőknek.
Így válassz bort a halételek mellé!
Fotó: La belle dame sans souci/Flickr
A halételek mellé leginkább megfelelő bor kiválasztását leginkább a fogások elkészítési módja befolyásolja. Alapvetően az egyszerűen elkészített halak mellé egy üde, gyümölcsös, reduktív fehérbor jó választás. Ugyanez érvényes a hal ízesítése, mártása esetében is, ha semleges, nem túl domináló fűszereket használunk és a hal ízét szeretnénk kifejezni, egy viszonylag alacsony savtartalmú, könnyű, friss fehérbort szervírozzunk mellé.
 
Minél gazdagabb a hal alapíze, vagy minél fűszeresebb, zsírosabb az elkészítési mód, annál karakteresebb, testesebb bort párosítsunk.
 
Nézzünk konkrét készítési mód – borstílus párokat!
 
Így válassz bort a halételek mellé!
Winelovers borok az olvasás mellé