Helyi Ízek Hónapja - A Slow Food mozgalom mára Magyarországon is egyre népszerűbb - az Olaszországból indult kezdeményezés fontos célkitűzése, hogy az "őszinte", helyi ízeket, a fenntartható élelmiszertermelést támogassa a nagyüzemi gyártással szemben.
Ezt az elvet tűztük zászlónkra, amikor Szekszárd és környéke termelőinek bevonásával májusban megnyitottuk a kisvárosban a Szekszárdi Helyi Élelmiszer Boltot. De a bolt még nem elég: folyamatos programokkal, találkozókkal hívjuk fel a környékbeliek és az ide látogatók figyelmét a környék kulináris kincseire - írja a
Pécsi Borozó.
Az augusztusban rendezett Helyi Ízek Hónapja fesztivál programjában minden hétvégi napon délelőtt 10-kor kóstoló kezdődik a Nefelejcs köz 12.-ben található boltnál a termelők részvételével, így valóban lehetőség van arra, hogy kapcsolat jöhessen létre készítő és vásárló között.
A minden szombaton és vasárnap délelőtt 10-kor kezdődő programon minden nap más a téma: a tejtermékek, kenyerek, borok, zöldségek – és még sorolhatnánk. A látogatók az ízekkel való ismerkedésen kívül a termékek elkészítésének módjáról, a termelésről is mindent megtudhatnak – valóban első kézből.
A Szekszárdi Helyi Ízek Hónapja programot a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatja.