Fröccs

Amikor az érett gyümölcs leve csorog a szánk széléről

Február 13. 16:21
Egy igen zamatos némi maradékcukorral megtámogatott furmintot kóstoltunk Hegyaljáról, a Zombory Pincétől. Kortyolni belőle olyan, mint amikor egy érett körtébe harapunk, s még az sem érdekel minket, hogy közben csurog ki a szánkból a gyümölcs zamatos leve - írja a Metropol.hu

Vicces és komoly tippek a kézművességről

Február 13. 13:08
Ripka Gergely és Alkonyi Kristóf, ahol jártak feltették a nagy kérdést: Mi a kézműves? Kíváncsiak voltak, ki mit gondol róla, tudja-e mit takar a kifejezés, van e pontos meghatározás rá? Készítsed a rekeszizmaidat, mert néhány válasz megmozgatja.

Nézd meg a Szent Tamás napos oldalát!

Február 13. 10:24
Végre megérkezett a napsütés! A téli, szürke idő után ez óriási ajándék nekünk. A Szent Tamás Pincészet már posztolta is, hogy a híres mádi dűlőben hogyan sütkéreznek a tőkék.

Tudtad, hogy már több, mint ezer éve eszünk pizzát?

Február 12. 15:42
Ki gondolta volna, hogy már több, mint ezer éves múltra tekint vissza a pizza? Egy olasz gasztrotörténész nemrég talált egy 997-es dokumentumot, amelyben a pizza szót emlegetik. Megdöbbenésre Giuseppe Nocca nem Nápoly, hanem Lazio és Campania környékén található kis városba, Gaetaban fedezte fel az írásos emléket - írja a hvg,hu.
Azóta a világon egyik legelterjedtebb ételek közé tartozik, amit egyértelműen Olaszországhoz köthetünk. Mit ér egy olasz út egy tökéletes pizza nélkül?
 
 
 

A Bortrender új része az Eger Tévében

Február 12. 11:07
Január végén új résszel jelentkezett a Bortrender. Az Eger Tévé rövid műsorában ezúttal bemutatták ifjabb Lőrincz Györgyöt, a St. Andrea fiatal borászát. A kisfilmben megszólal többek között Gál Lajos, Bolyi János és ifjabb Gál Tibor is. Betekinthetünk a Borszalonba és annak koncepciójába is.