Fröccs

Magyar ásványvízbe fektetnek a csehek

április 29. 12:10
Azt írja az Index, hogy a cseh ásványvizes cég, a KMV ma újabb magyarországi felvásárlást jelenthet be. A felvásárlási célpont egyelőre nem ismert, de úgy tudják, hogy az ügylet lényegesen nagyobb lehet a Kékkúti Ásványvíz Zrt. múlt havi megvételénél. A Kékkútit 27,5 millió euróért vette meg a cseh vállalat.

Próbáld ki, és te lehetsz a legjobb csapos

április 29. 10:48
Az idei évben második alkalommal indította el a Heineken Star Serve programsorozatát. A Heineken önkiszolgáló sörcsapjai egész nyáron át több budapesti helyszínen lesznek megtalálhatók, ahol képzett csapoló mesterek segítségével te csapolhatod magadnak a világ egyik legnépszerűbb prémium sörét.
 
„Két éve indult el Magyarországon is a nemzetközi Heineken Star Serve program. Célja, hogy a csapolt Heineken a lehető legmagasabb minőségben kerüljön a fogyasztók elé. A programban eddig vendéglátóhelyek pultosainak biztosítottunk professzionális képzést, amelynek keretein belül elsajátították a tökéletes sörcsapolás mesterfogásait. Idén a fogyasztók bevonásával frissítjük fel a programot, mégpedig azzal, hogy saját maguknak csapolhatják a Heinekent, ezzel még inkább felejthetetlenné tesszük számukra a sörözés élményét” – mondta el az Élelmiszer.hu-nak Lőrincz Barbara, a Heineken márka menedzsere.

Andy Vajna: a magyar stand lesz a legnépszerűbb Cannes-ban, egri borokkal

április 29. 09:35
Ezt mondja többek között a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormányboztos a lenti videóban, amelyben Juhász Ádám, Gál Tibor borászok és Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviseló is felbukkan. 
 
Cannes-ban amúgy Gál Lajos, Gál Tibor, Tóth Ferenc, Demeter Csaba, Bolyki János, az Ostoros-Novaj, a Juhász Testvérek Pincészete és a St. Andrea borai lesznek ott.
 

Újratöltötték a Somlót, méghozzá Budapesten

április 28. 22:53
A Gellért Szálló teaszalonjában 20 Somló-hegyi borászat egy-egy borát mutatták be a meghívott vendégeinknek: borszakíróknak, hazai “véleményformáló” szakembereknek.
 

Gondoltad volna, hogy Chilében csak 1996-ban telepítették az első syrah tőkéket?

április 28. 16:41
Ám ma már a kékszőlővel betelített termőterületek mintegy 11%-án termesztik ezt a fajtát. Az is érdekes, hogy amellett, hogy tényleg remek borokat ad, az egyik legkevésbé vízigényes szőlő, amely szintén nagyban hozzájárul a terjedéséhez, ugyanis az egyik legkritikusabb pontja a szőlőtermesztésnek Chilében az öntözés és annak magas költsége.
 
A chilei syrahról a Metropolon van egy tök jó cikk.

Megnyitotta kapuit a Cuvée Rendezvényház

április 28. 16:35
Április 25-én ünnepélyes keretek között nyitott meg a sárospataki Cuvée Rendezvényház, amelyről a Borászportál.hu-n is jelent meg ajánló. Az este folyamán színes programmal várták a vendégeket a Kossuth utca 25-ös szám alatt. A rendezvényen részt vett Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Harsányi Gábor, a Harsányi Pincészet tulajdonosa is.
 
Beszédében Dr. Hörcsik Richárd elmondta, hogy nagyon fontosak az olyan vállalkozók, akiknek kötődése van a városhoz. A Harsányi család több generációja pataki kötődésű, és bár a tulajdonos Harsányi Gábor és családja Budapesten él, erős érzelmek kötik a városhoz. Ez most abban is megmutatkozik, hogy vállalkozásukat Sárospatakra hozzák, így hozzájárulnak a város fejlődéséhez is - számol be az eseményről a Sárospatak.hu.
 
A Cuvée Rendezvényház célja, hogy minőségi programokat kínáljon a helyi és környékbeli lakosoknak, valamint méltó helyszínt biztosítson céges rendezvények, konferenciák, esküvők szervezéséhez – mondta el Harsányi Gábor tulajdonos a Sárospatak.hu értesülései szerint. Az este részletes beszámolóját a Sárospatak.hu oldalon olvashatod.
 

Érdemes lesz a villányi névsort újragondolni

április 28. 14:15
Villány tényleg magára zárta-e a mókuskereket - teszi fel a kérdést a Művelt Alkoholista. Jött-e új-hullám az ó-hullámra, és van-e jele annak, hogy a régiek megtalálták a kiutat a barrik-alkohol-tannin háromszögből?
 
A válaszokért ide kattints!

Bussay Dorottya és Bianka a Ma Estében

április 28. 11:31
Nálunk nincsenek olyan titulusok, hogy szőlész, vagy borász. Hogyha valaki készít egy szép bort, van egy szép dűlője és egy pincéje, akkor az már borász - mondta Bussay Dorottya.
 
A teljes beszélgetés itt nézhető meg.