Fröccs

Magyar termékek a csúcson Brüsszelben

Június 06. 09:16
Nyolc magyar termék kapott kitüntetést a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet (iTQi) Kiváló Íz Díjátadó (Superior Taste Award) ünnepségén. A lagmagasabb elismerést, a három csillagot a Tutti Kft. Tutti jegeskávé italpora és a Borecet Kft. 5 éves, tokaji aszúból készült ecete kapta meg - írja az MTI.hu.
 
Két aranycsillagot kapott Borecet Kft. gránátalmás balzsamecete, a Gyulahús Kft. által készített gyulai kolbász, a Nobilis Zrt. által nevezett étcsokoládéval borított almachips, a Pacific Ócean Kft. epres kenhető különlegessége és a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. két ásványvize is.

9+1 egészségügyi érv a sörivás mellett!

Június 06. 07:03
Mert a sörnek is vannak a jótékony hatásai. A Dívány.hu oldalon megjelent cikkben 9+1 érvet felsorakoztattak a sörivás mellett.
 
1. Kisebb eséllyel alakul ki szívbetegség.
2. Megelőzhető vele az Alzheimer kór.
3. Hatékony lehet a cukorbetegség ellen.
4. Közel felére csökkenti a vesekő esélyét.
5. Megelőzhető vele a prosztata- és mellrák.
6. Árpasörrel karbantartható a koleszterinszint.
7. Kevesebb eséllyel lesz magas a vérnyomás.
8. Az időskori csontritkulás kialakulásának kockázata is kisebb a rendszeres sörfogyasztók körében.
9. Segít megőrizni a vérrögök kialakulását.
9+1. A sör csodát tesz a korpás hajjal.
 
Fontos a mértékletesség! A teljes cikket itt olvashatod el.

Mit ne felejts otthon a hétvégén?

Június 05. 19:19
Az Etyeki Piknik szervezői felhívják a figyelmedet, hogy otthon ne felejtsed a nepszemüvegedet, mert ilyen idő várható június első hétvégéjén:

Az előrejelzéshez nem kell semmit hozzátenni. Készüljetek naptejjel, napszemüveggel, szalmakalappal is! :)Ti mikor jöttök ki a hétvégén a Piknikre? ;)

Posted by Etyeki Piknik on 2015. június 5.

Ezzel várnak nyáron Mádon

Június 05. 15:52
Az Első Mádi Borház új sárgamuskotály a palackokban:

Címke kerül az Első Mádi Borház friss Sárgamuskotályára. Jöhet a nyár!

Posted by Szent Tamás Pincészet on 2015. június 5.

Köztestületté alakulhat a Pálinka Nemzeti Tanács

Június 05. 11:19
Köztestületté nyilvánítanák a Pálinka Nemzeti Tanácsot – jelentette ki Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtti meghallgatásán. A megváltoztatott jogi státusszal ugyanis a szervezet szélesebb körű felhatalmazással működhetne, amellyel jobban támogathatná a szektort.
 
A pálinkák népszerűsítésére a testület nyújtotta lehetőségeken kívül ki kell használni a turizmust is  – tette hozzá Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese. Így a testület kibővített hatásköre melett egyéb formában is segíteni kellene a magyar pálinkák hírnevének öregbítését - írja az Agrárszektor.hu.

Drága lehet a siófoki borozás

Június 05. 08:54
Most nem arra gondolunk, hogy a siófoki bulinegyedben csilliárdokért mérik a bort, hanem arra, hogy mostantól nem szabad alkoholt inni a siófoki utcákon, aki pedig mégis megteszi, az ellen a rendőrök és a városőrség is intézkedhet. Siófok azért döntött így, mert a fiatalok nagy része nem a szórakozóhelyeken, hanem az utcán itta meg a hipermarketekben megvásárolt alkoholt, az üvegeket pedig szétdobálták. 
 
Kösz, szemetelők!

Milyen élelmiszerek segítik a máj tisztítását?

Június 05. 06:33
Az emberi szervezetben felgyülemlő méreganyagok eltávolításáért felelős a máj, amelynek nem megfelelő működése súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Így fontos tudni, hogy a táplálkozás segítségével is javítható a máj állapota. A Házipatika.com összegyűjtött néhány élelmiszert, amelyek megtámogatják ezen fontos belső szerv munkáját:
 
- fokhagyma
- grapefruit
- zöld tea
- avokádó
- alma 

Ömlik a pénz a szőlő- és borágazatba

Június 04. 20:22
Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Szőlő-, bor- pálinka albizottságának szakmai meghallgatásán elhanzott, hogy várhatóan  köztestület lesz a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT), az erről szóló törvénymódosító javaslatot még az ősszel benyújtják az Országgyűlésnek. A 2008 óta működő PNT jogi státuszának megváltoztatása azt célozza, hogy a testület szélesebb körű felhatalmazással működhessen az ágazatban tevékenykedők érdekében.
 
Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy 2014-2018 között uniós forrásból mintegy 150 millió eurót (mintegy 45 milliárd forintot) biztosítanak a szőlő- és borágazatnak, ennek döntő része a szőlőszerkezet-átalakítási program finanszírozására használható fel. Az ágazati gazdálkodók számíthatnak arra a 2,2 millió eurós (mintegy 660 millió forintos) unióból érkező forrásra is, amit a harmadik országokban folytatott bor-promócióra lehet felhasználni.
(MTI)