Fröccs

Ezzel várnak nyáron Mádon

Június 05. 15:52
Az Első Mádi Borház új sárgamuskotály a palackokban:

Címke kerül az Első Mádi Borház friss Sárgamuskotályára. Jöhet a nyár!

Posted by Szent Tamás Pincészet on 2015. június 5.

Köztestületté alakulhat a Pálinka Nemzeti Tanács

Június 05. 11:19
Köztestületté nyilvánítanák a Pálinka Nemzeti Tanácsot – jelentette ki Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtti meghallgatásán. A megváltoztatott jogi státusszal ugyanis a szervezet szélesebb körű felhatalmazással működhetne, amellyel jobban támogathatná a szektort.
 
A pálinkák népszerűsítésére a testület nyújtotta lehetőségeken kívül ki kell használni a turizmust is  – tette hozzá Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese. Így a testület kibővített hatásköre melett egyéb formában is segíteni kellene a magyar pálinkák hírnevének öregbítését - írja az Agrárszektor.hu.

Drága lehet a siófoki borozás

Június 05. 08:54
Most nem arra gondolunk, hogy a siófoki bulinegyedben csilliárdokért mérik a bort, hanem arra, hogy mostantól nem szabad alkoholt inni a siófoki utcákon, aki pedig mégis megteszi, az ellen a rendőrök és a városőrség is intézkedhet. Siófok azért döntött így, mert a fiatalok nagy része nem a szórakozóhelyeken, hanem az utcán itta meg a hipermarketekben megvásárolt alkoholt, az üvegeket pedig szétdobálták. 
 
Kösz, szemetelők!

Milyen élelmiszerek segítik a máj tisztítását?

Június 05. 06:33
Az emberi szervezetben felgyülemlő méreganyagok eltávolításáért felelős a máj, amelynek nem megfelelő működése súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Így fontos tudni, hogy a táplálkozás segítségével is javítható a máj állapota. A Házipatika.com összegyűjtött néhány élelmiszert, amelyek megtámogatják ezen fontos belső szerv munkáját:
 
- fokhagyma
- grapefruit
- zöld tea
- avokádó
- alma 

Ömlik a pénz a szőlő- és borágazatba

Június 04. 20:22
Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Szőlő-, bor- pálinka albizottságának szakmai meghallgatásán elhanzott, hogy várhatóan  köztestület lesz a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT), az erről szóló törvénymódosító javaslatot még az ősszel benyújtják az Országgyűlésnek. A 2008 óta működő PNT jogi státuszának megváltoztatása azt célozza, hogy a testület szélesebb körű felhatalmazással működhessen az ágazatban tevékenykedők érdekében.
 
Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy 2014-2018 között uniós forrásból mintegy 150 millió eurót (mintegy 45 milliárd forintot) biztosítanak a szőlő- és borágazatnak, ennek döntő része a szőlőszerkezet-átalakítási program finanszírozására használható fel. Az ágazati gazdálkodók számíthatnak arra a 2,2 millió eurós (mintegy 660 millió forintos) unióból érkező forrásra is, amit a harmadik országokban folytatott bor-promócióra lehet felhasználni.
(MTI)

Nem váratlan fordulat: olaszrizling a város bora Balatonfüreden

Június 04. 18:10
Idén is a Füredi Borverseny aranyéremesei közül került ki Balatonfüred Város Bora, amely a Piffáth Pince 2014-es olaszrizlingje. 
 
Meglepetésként ért a díj, volt már úgy, hogy benne voltunk a legjobbak között, de eddig még nem sikerült nyernünk. Ez az olaszrizling volt a család kedvence, már erjedéskor éreztük, hogy jól sikerült, plusz illatokat tartalmaz. Hosszú évek óta ugyanabból a füredi szőlőből készítjük az olaszrizlinget, de mindig szoktunk kísérletezni - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Piffáthné Nóra bortermelő

Ezúttal nem borászati díjat kaptak Geréék

Június 04. 16:06
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a „Díj a sikeres vállalkozásokért” júniusi átadóján ismét három cég eredményeit díjazta az általa 2013 augusztusában alapított elismeréssel.
 

KÖSZÖNJÜK. :)"Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a „Díj a sikeres vállalkozásokért” júniusi átadóján ismét három cé...

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. június 3.
 
Gratulálunk!

Dokumentumfilm készült a fine dining szubkultúráról

Június 04. 14:32
A Világevők című filmben öt gasztrobloggert követhetünk, akik a fine dining megszállotjai és olyan összegeket költenek a hobbijukra, hogy az nem férne ide. A filmet június 18-tól játsszák majd a magyar mozik, a Cink pedig már írt is róla egy kritikát.