Bor + alma = szex?

Németh Richárd
2011. július 26., 22:09


Az idők folyamán a szex és a bor fogalma egymástól elválaszthatatlanná vált. Amikor szexuális serkentőszerek vagy afrodiziákumok szóba kerülnek, a legtöbben azonnal a borra asszociálnak.
Bor + alma = szex?
 
Dionüszosz a mámor és a bor megtestesítője, neki köszönhetjük ezt az isteni nedűt, ami a szerelmi és szexuális bódulat világába kalauzol bennünket valahányszor mannájából iszunk. Az alkoholt általában véve - különösen a bort - a legősibb bódítószerként tartjuk számon. Az elfogyasztott mennyiségtől függően serkenti a szexuális vágyat, vagy éppen ellenkezőleg lankasztja azt. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Már az ókorban is az istenek mennyei italának tartották, bódító hatását különleges fűszerkeverékekkel még inkább fokozni tudták. Napjainkig a legnépszerűbb italnak számít, ami annak is köszönhető, hogy lazító hatása van és oldja a feszültséget, ez egy-egy szerelmi légyott alkalmával különösen jól jöhet. Két-három pohár bor megalapozhatja a szexuális együttlét oldott, ugyanakkor túlfűtött impulzusait. Szerelmesek napján lepjük meg párunkat egy mámorító borkülönlegességgel vagy akár a következő ízletes gasztronómiai fogással.
Recept: Tüzes szerelemalma
Elkészítéséhez: 1, 30 dl félszáraz fehérbor, 2 db nagyobb alma, 1 kiskanál finomra aprított mogyoró vagy mandula, 1 evőkanál marcipán, 1, 5 dkg vaj, 0,5 dl hideg tej, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál rum és vaníliapor szükséges.
Első lépésben előmelegítjük a sütőt, 160 fokra. Közben megmossuk az almákat és a magházukat eltávolítjuk. Következő lépésben összekeverjük a marcipánt a mogyoróval és a rummal. Ha ezzel elkészültünk, helyezzük az almákat egy tűzálló tálba, töltsük meg a marcipánmasszával, végül tegyünk rá kevés vajdarabot. Sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük, miközben apránként borral locsolgatjuk. Miután elkészült, vaníliaszósszal tálaljuk!
Winelovers borok az olvasás mellé