SPAR: nem szennyezett a vizünk!

Borászportál
2012. január 28., 23:20
Címkék:


Biztonságos a fogyasztása az S-Budget nevű ásványvíznek, derült ki egy független laboratórium vizsgálataiból. A SPAR ezért újra forgalomba helyezi sajátmárkás termékét, melyet a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága egy korábbi ellenőrzése során szennyezettnek vélt.
SPAR: nem szennyezett a vizünk!
 
Valamennyi, a SPAR által forgalmazott S-Budget szénsavas és szénsavmentes ásványvízből a Wessling Hungary Kft. akkreditált laboratóriumban összesen 60 darab mikrobiológiai vizsgálatra került sor, amelyek a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra minden minta esetében negatív eredményt hoztak – tudta meg a Borászportál.
A cégcsoport a fenti vizsgálatok eredményei alapján az S-Budget ásványvizeket ismét árusítja.
A cikk a hirdetés után folytatódik!
 
 
Mint azt korábban megírtuk, a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUA-PET Kft. ellen, mivel megállapították, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes ásványvízben, illetve a szintén kétliteres S-Budget szénsavas ásványvízben egy vizsgálat során coliform baktériumot talált, mely fekáliás szennyezettségre utal.
Megkeresésünkre a SPAR elmondta, hogy valamennyi általa értékesített termékre vonatkozóan kiemelten kezeli a minőségbiztonság követelményét, ezeket valamennyi szállító partnerétől hivatalos nyilatkozattal alátámasztva megköveteli, és a követelmények betartását mind független minőségellenőrző laboratóriumok bevonásával, mind saját ellenőrzési rendszere segítségével folyamatosan kontrollálja.
A Lidl-nél sincs gond
A Lidl is vizsgálatot kért a nála kapható, Pannon-Aqua forrásból származó, szénsavas és szénsavmentes Saguaro Pannon-Aqua természetes ásványvizekre. A mikrobiológiai analízist coliform baktériumra szintén a független, akkreditált Wessling Hungary Kft. végezte el. Minden, a Lidlnél megtalálható minőségmegőrzési idővel rendelkező vízből, összesen 63 darab akkreditált mintavétel történt, melyek vizsgálata a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra nézve negatív eredménnyel zárult – tájékoztatott a cég.
Negatív lett a Sugaro Pannon Aqua ásványvíz úgynevezett koliform tesztje
A Saguaro Pannon-Aqua ásványvíz előállítója, az  AQUA-PET Kft.  egy korábbi közleményében hangsúlyozta: az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigiénés és Vízbizottsági Főosztálya a hozzájuk eljutatott minták alapján a termék minőségét szintén megfelelőnek ítélte, és nem találta benne az elsőfokú hatóság által megállapított fekáliás szennyeződést.
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé