Szedi ittas áldozatait a kánikula

Borászportál
2012. június 27., 09:27


Alkoholfogyasztás - A Maros Megyei Mentőszolgálat közleménye szerint öt ittas személyt szállítottak kórházba, akik az utcán estek össze. Kerüljük az alkoholt az extrém hőségben - hívták fel a figyelmet a szomszéd ország mentősei.
Szedi ittas áldozatait a kánikula
 
Az elmúlt héten öt ittas állapotban lévő személy esett össze az utcán a kánikula következtében. Az orvosok azt tanácsolják, hogy ne igyunk alkoholt azokban a periódusokban, amikor extrém hőmérsékletet jelentettek és kerüljük a napon való tartózkodást 11:00 és 18:00 óra között. Utóbbit leginkább az időseknek és gyerekeknek tanácsolják az orvosok. Figyeljünk továbbá a megfelelő folyadékpótlásra is, mert hőségben, alkoholfogyasztás hatására a keringési rendszer is összeomolhat.
Három idős személyhez riasztották a Maros Megyei Mentőszolgálat tegnap, mindhárom esetben alkohol fogyasztása miatt kellett riasztani a mentőcsapatot.
A Maros Megyei Mentőszolgálat szóvivője szerint az elmúlt két napban öt esethez riasztották a mentőket, a személyek állapotát sikerült stabilizálni, majd átadták őket a marosvásárhelyi SMURD-nak.