Bevezetés a borkóstolásba

05. 09.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaBortanfolyam
Ár24000 Ft
Telefon+36706221060
Weboldal címeweboldal
E-mail címemail cím

TérképMegjelenítés térképen
Szereted a borokat, de egy baráti vagy családi összejövetelre nem tudod, mi alapján válassz? Nem is gondolnád, hogy mennyire negatívan befolyásolja a helytelen pohárhasználat és a rosszul megválasztott hőmérséklet a bor minőségét? Pedig ha nem ideálisak a körülmények a kóstoláshoz, az élmény sem lesz ugyanaz.

Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy onnantól átértékeled a borral való kapcsolatodat.
 
Képzésünk kiváló lehetőséget ad a borokkal most ismerkedő hallgatók számára egy könnyed, jól befogadható ismeretszerzésre, ami során betekintést nyernek a borkészítés fő lépéseibe, a helyes kóstolás menetébe, és megismerkednek a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal is 12 tétel kóstolása mentén.

Kiknek ajánljuk?
Borkedvelőknek, de még nem tudatos borfogyasztóknak,
A borok iránt érdeklődőknek, akik a borkóstolás főbb alapelveivel ismerkednének meg,
Azoknak, akik szívesen sajátítanak el új ismereteket, amelyet akár a baráti társaságban, vagy az üzleti életben is tudnak kamatoztatni,
Mindazoknak, akik alap-, vagy középfokú bortanfolyam elvégzése a cél,
Akik szeretnének szakszerűen bort kóstolni.


Ha fontos számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, vagy csupán a nyelvtudásodat csiszolnád az új ismeretek megszerzésével egyidejűleg, akkor válaszd a WSET alapfokú bortanfolyamot.

Tematika
A borkóstolás fogalma, személyi és tárgyi feltételei (2 óra)
Bortípusok (2 óra)
Szőlőfajták (2 óra)
Bor és gasztronómia (2 óra)