Alkoholmentes opciók: a verjusA zöld szőlő alacsony cukor- és magas savtartalmú levét már az ókorban is felhasználták. A 19. század elejéig gyakran szerepelt szakácskönyvekben és receptekben, hazánkban egresvíz névvel illették. Később feledésbe merült, manapság azonban újra divatba jött, a gasztronómiában szinte kihagyhatatlanná vált és mentes fröccs alapanyagnak sem utolsó.
Araz borvacsora Figula borokra hangolvaAz Araz Étterem által szervezett borvacsorák mindig különleges gasztro-élményt ígérnek. Barka Áron séf tökéletesen hangolja az ételeket a választott borokhoz - vagy választja a borokat a megálmodott ételekhez? Tulajdonképpen a sorrend mindegy is, a lényeg, hogy az ízek, textúrák és a látvány harmóniája mentén hozza létre emlékezetes párosításait.
Színes, ízes nyárindító hétvégék Etyeken, a Stelázsi KultúrspriccbenAzt mondják, a május a természet bocsánatkérése a február miatt. Kényeztet minket pompájával, illataival. A Stelázsi Kultúrspriccben nem hagytuk ki ezt a csodás lehetőséget.
A báránnyal töltött karalábé, a fehérboros karfiol veloutè és a tokaji sárgamuskotály találkozásaTótfalusi Zoltán, a Tokaj Art Wine séfje az étel megkomponálásakor egy szezonális, nem megszokott alapanyaggal kívánt dolgozni. Az étel és a bor párosításának főbb szempontjai között persze a savak és aromák harmonikus találkozása is szerepelt.
Egy pompás bor-étel pár a sommelier ajánlásávalKovács Antal háromszoros magyar sommelier bajnok ételajánlata egy csodás somlói juhfarkhoz.
Itt a lehetőség, hogy személyesen találkozz a borvilág szakértőivel!Gálavacsora a Winelovers Wine Awards zsűritagjaival nemcsak borászoknak!
Milyen borhoz milyen csoki illik?A borokat és a csokoládét együtt is élvezhetjük, nem kell görcsösen különválasztani őket egymástól. Érdemes azonban néhány ajánlást betartani az élvezetek halmozása közben.
Édesítsd meg a Valentin napot kézműves Demeter Chocolate bonbonokkal!Virágzó érzelem, tavaszi remény, kalandos szívek. Nem, ezek nem egy romantikus regény alfejezetei, ezek a Valentin-napi Demeter csokoládé-válogatások! A prémium kézműves csokoládémárka szemet- (és persze szájat-) gyönyörködtető bonbonokat készített a szerelmesek ünnepére.
Ezeket a borokat idd pikáns és fűszeres ételek mellé!Imádjuk a bort és a pikáns fűszert: meg kell hát próbálni összehozni a kettőt.