Nemzetközi borvacsorák otthon: rajnai rizling nélkül nincs igazi német vacsoraHa németországi élmények kerülnek szóba egy-egy beszélgetés során, elsőként a sörök és az ezekhez kapcsolódó sörfesztiválok jutnak eszünkbe – pedig az itteni borok legalább ennyire felejthetetlenek és rabul ejtik azt, aki kortyol belőlük. Velem is pontosan így történt.
5 borhoz 10 étel - Élmény és tanulás a BOR & ÉTEL HARMÓNIA workshop-on Napjaink egyik legkeresettebb fehér szőlőfajtája a rajnai rizling, amely megkerülhetetlen a gasztronómiában. Iskolázásának sokfélesége miatt az előételtől a desszertekig rengeteg ételhez társítható; határozott karakterrel, élénk, lendületes savakkal, gazdag aromavilággal rendelkező borokat ad, ha jó kezekbe kerül. A fajta alaposabb megismeréséhez egy különleges bor-étel párosítás workshop-ot ajánlunk, amelyen a résztvevők együtt fejtik meg, milyen ételekkel alkot tökéletes párost többek között a rajnai rizling.
Osztrák sí- és gasztrokalandok borokkalAusztriában mindent megtalálhatunk, amire egy néhány napos téli elvonuláshoz szükségünk lehet: rengeteg havat a síeléshez, gyönyörű tájakat, finom ételeket és jobbnál jobb borokat – ez utóbbiakat különösen nagy számban és változatos ízvilággal ahhoz képest, hogy nyugati szomszédunk szőlőtermő területeinek összmérete kisebb, mint Magyarországé.
Nemzetközi borvacsorák otthon: spanyol gasztro élvezetekBlogírónk nemzetközi gasztro kirándulása második állomásának Spanyolországot, a spanyol fogásokat választotta - annak ellenére, hogy egységes spanyol konyha tulajdonképpen nem is létezik, hiszen az itteni asztalokra kerülő ételek földrajzi egységenként nagyon változatosak.
Hal mellett van elemében: hazai sauvignon blanc stílusokA Sauvignon blanc fajtáról sok mindent összeszedtünk ebben a cikkünkben, most megmutatjuk, milyenek a hazai sauvignon blanc fajtaborok, és mely ételekhez passzolnak leginkább.
Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkalHa nemzetközi konyháról van szó, tízből kilenc embernek bizonyára elsőként az olasz gasztronómia jut eszébe, és lássuk be, teljesen jogosan. Nagyon sok olasz étel van, ami nem igényel nagyon komoly „előképzettséget”, a megfelelő alapanyagokból szinte bárki csodákra képes. Az itáliai gasztronómia - az olasz borokhoz hasonlóan - ugyanakkor nagyon változatos is: minden tartománynak megvannak a saját kedvencei.
1 steak, 9 mártás, 9 borAz ősz végi, téli időszakban borok tekintetében már a vörösek veszik át a főszerepet. A bordói típusú házasítások nagy kedvenceink ilyenkor. A legtöbb bordói cuvée - hazánkban főként cabernet sauvignon, merlot és cabernet franc házasítások - testesek, magas alkohol- és extrakt tartalommal rendelkeznek, amelyekhez legtöbbször marha- és vadhúsokat társítanak. A steak mindig jó választás, de érdemes feldobni egy ízletes mártással. Melléjük pedig kínáld a csúcskategóriás hazai vörösborokat.
Új speciality kávés kurzus a BorkollégiumbanMájus 15-én debütál a Borkollégiumban „A kávé világa” című kurzus, amelynek során a specialty kávékkal ismerkednek a résztvevők. Kielmayer Kristian, a Borkollégium (WSET certified) oktatója, mondhatni egészen véletlenül csöppent bele a specialty kávék világába majd képezte magát olyan szitre, hogy most ő lesz ennek napnak a házigazdája. A vele készített interjúban arról mesél, mitől lesz különleges és egyedi ez az esemény.
Mit esznek a sztárok: 9 évtized Oscar díjátadó gáláinak menüiHamarosan itt az idei Oscar-gála, ennek apropójából végignéztük, mit ettek a sztárok a korábbi díjátadókon. Öveket kikapcsolni, kezdődik a lakoma!