Lágy borfagylalt készült a Balaton partján a Winelovers közösség borábólAzonnal pattanj az autóba, és irány az ország egyik legjobb fagyizója, a balatonboglári Tejvirág Fagylaltozó! Vigyázat! Hazafelé már ne te vezess, mert a fagyiban levő alkoholmennyiséget a szonda is kimutatja.
Sauvignon blanc desszertekhez?Itt az ideje megváltoztatni azokat a sztereotípiákat, amelyek mentén gondolkozol egyes szőlőfajtákról és a belőlük készülő borokról.
Barbecue vagy grill? Milyen bort igyak hozzá?Bár sokszor szinonimaként használjuk őket, nagyon messze állnak egymástól, és a két technológia különbsége a borválasztás szempontjából is meghatározó. Az egyetlen közös pont, hogy mindkettő a kerti sütögetéssel egybekötött családi-baráti összejövetelek alatt történik.
Nemzetközi borvacsorák otthon: rajnai rizling nélkül nincs igazi német vacsoraHa németországi élmények kerülnek szóba egy-egy beszélgetés során, elsőként a sörök és az ezekhez kapcsolódó sörfesztiválok jutnak eszünkbe – pedig az itteni borok legalább ennyire felejthetetlenek és rabul ejtik azt, aki kortyol belőlük. Velem is pontosan így történt.
5 borhoz 10 étel - Élmény és tanulás a BOR & ÉTEL HARMÓNIA workshop-on Napjaink egyik legkeresettebb fehér szőlőfajtája a rajnai rizling, amely megkerülhetetlen a gasztronómiában. Iskolázásának sokfélesége miatt az előételtől a desszertekig rengeteg ételhez társítható; határozott karakterrel, élénk, lendületes savakkal, gazdag aromavilággal rendelkező borokat ad, ha jó kezekbe kerül. A fajta alaposabb megismeréséhez egy különleges bor-étel párosítás workshop-ot ajánlunk, amelyen a résztvevők együtt fejtik meg, milyen ételekkel alkot tökéletes párost többek között a rajnai rizling.
Osztrák sí- és gasztrokalandok borokkalAusztriában mindent megtalálhatunk, amire egy néhány napos téli elvonuláshoz szükségünk lehet: rengeteg havat a síeléshez, gyönyörű tájakat, finom ételeket és jobbnál jobb borokat – ez utóbbiakat különösen nagy számban és változatos ízvilággal ahhoz képest, hogy nyugati szomszédunk szőlőtermő területeinek összmérete kisebb, mint Magyarországé.
Nemzetközi borvacsorák otthon: spanyol gasztro élvezetekBlogírónk nemzetközi gasztro kirándulása második állomásának Spanyolországot, a spanyol fogásokat választotta - annak ellenére, hogy egységes spanyol konyha tulajdonképpen nem is létezik, hiszen az itteni asztalokra kerülő ételek földrajzi egységenként nagyon változatosak.
Hal mellett van elemében: hazai sauvignon blanc stílusokA Sauvignon blanc fajtáról sok mindent összeszedtünk ebben a cikkünkben, most megmutatjuk, milyenek a hazai sauvignon blanc fajtaborok, és mely ételekhez passzolnak leginkább.
Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkalHa nemzetközi konyháról van szó, tízből kilenc embernek bizonyára elsőként az olasz gasztronómia jut eszébe, és lássuk be, teljesen jogosan. Nagyon sok olasz étel van, ami nem igényel nagyon komoly „előképzettséget”, a megfelelő alapanyagokból szinte bárki csodákra képes. Az itáliai gasztronómia - az olasz borokhoz hasonlóan - ugyanakkor nagyon változatos is: minden tartománynak megvannak a saját kedvencei.