Bevezetés a borkóstolásba

05. 08.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaBortanfolyam
Ár30000 Ft
Weboldal címeweboldal

TérképMegjelenítés térképen
Szereted a borokat, de egy baráti vagy családi összejövetelre nem tudod, mi alapján válassz? Nem is gondolnád, hogy mennyire negatívan befolyásolja a helytelen pohárhasználat és a rosszul megválasztott hőmérséklet a bor minőségét? Pedig ha nem ideálisak a körülmények a kóstoláshoz, az élmény sem lesz ugyanaz. Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy onnantól átértékeled a borral való kapcsolatodat.
 
Képzésünk kiváló lehetőséget ad a borokkal most ismerkedők számára egy könnyed, jól befogadható ismeretszerzésre, ami során betekintést nyernek a borkészítés fő lépéseibe, a helyes kóstolás menetébe, és megismerkednek a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal is 12 tétel kóstolása mentén.
 
 
Kiknek ajánljuk?
Borkedvelőknek, de még nem tudatos borfogyasztóknak,
A borok iránt érdeklődőknek, akik a borkóstolás főbb alapelveivel ismerkednének meg,
Azoknak, akik szívesen sajátítanak el új ismereteket, amelyet akár a baráti társaságban, vagy az üzleti életben is tudnak kamatoztatni,
Mindazoknak, akik alap-, vagy középfokú bortanfolyam elvégzése a cél,
Akik szeretnének szakszerűen bort kóstolni.
 
Ha fontos számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, vagy csupán a nyelvtudásodat csiszolnád az új ismeretek megszerzésével egyidejűleg, akkor válaszd a WSET alapfokú bortanfolyamot.
 
 
Képzési napok / intenzív 1, jellemzően szombat, 9.00-18.00 óra között
Tanórák száma (60 perc) 8
Kóstolt italok száma 12
Tananyag Bevezetés a borkóstolásba
Tananyag oldalszáma 50
Magyar tananyag díja 2.490 Ft (itt megrendelhető)
Vizsga nincs, a tanfolyam végén azonban oklevelet adunk át
 
Tematika
A borkóstolás fogalma, személyi és tárgyi feltételei (2 óra)
Bortípusok (2 óra)
Szőlőfajták (2 óra)
Bor és gasztronómia (2 óra)
 
Vizsga
A tanfolyamot elvégző hallgatóink oklevelet vehetnek át, külön vizsgát nem kell letenni.
 
További információk és jelentkezés ide kattintva.