Tóth Ferenc borainak a kóstolója a Borháló Újpest üzletében - szeptember 26.

Budapest - Beköszöntött az ősz, s ennek apropóján egy újabb borkóstolóra invitálják önöket, amelynek középpontjában ezúttal az egri borok foglalnak helyet.
Tóth Ferenc borainak a kóstolója a Borháló Újpest üzletében - szeptember 26.
Borvidék: Az Egri borvidék, amely Eger város hegyközségét és a körülötte lévő tíz hegyközséget foglalja magában. Az ország egyik legszárazabb és leghűvösebb vidéke. Fehérszőlők közül az egri borvidék jellemző fajtái a leányka, királyleányka, de a dűlőkön megtalálhatóak a chardonnay, tramini és a muscat ottonel fajták is. Míg kék szőlőkből a kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, kadarka, valamint a menoir a legkiemelkedőbb. A széles fajtaválasztéknak köszönhető, hogy megalkották Eger híres kék szőlőkből házasított borát, az Egri Bikavért.
Borász: Tóth Ferenc, a 2012-es év egri borásza. A borokat Tóth Ferenc lánya, Tóth Katalin fogja bemutatni.
Pincészet: Tóth Ferenc családja már több generációra visszamenőleg foglalkozik borászattal, jelenleg 20 hektáron. A 2010-ben gyönyörűen felújított pincében, hagyományos fahordókban érlelődnek a borok. A pince a Szépasszony-völgyében egy igazi vendégcsalogató. Egy közel 100 fő befogadására alkalmas kóstoló teremmel is rendelkezik, amely kiváló helyszínt biztosít a borkedvelő turistáknak ahhoz, hogy örök barátságot kössenek az egri borokkal.
Borsor:
  • Egri Leányka 2012
  • Egri Csillag 2013
  • Kadarka Siller 2013
  • Cabernet Sauvignon 2012
  • Merlot 2012
  • Pentaton Cuvée 2012
  • Várvédő Cuvée 2009
  • Édes Lányom 2012
Időpont: 2014. szeptember 26. 18:00 óra
A borkóstolóra a részvételi díj 1000 Ft, amelyből 500 Ft az üzletben levásárolható, illetve 500 Ft pohárdíj, melyet a kóstoló végén a sértetlen pohár ellenében visszaadnak.
Amennyiben szeretne részt venni a kóstolón kérik, ezt jelezzék az üzlet felé minél előbb a résztvevők számának megjelölésével az ujpest@borhalo.com e-mail címen.
A szervezők sok szeretettel várják!
Jelentkezés: honlapon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben vagy az üzletben.
Elérhetőségek:
Havas Dániel, üzletvezető
Mobil: +36 20 406 7373
E-mail: ujpest@borhalo.com
Cím: 1041 Budapest, Templom utca 2. (Az újpesti piac mögött.)
Web
Facebook