Olasz tudósok kifejlesztettek egy pirulát, amely a vörösbor bizonyítottan egészséges összetevőit tartalmazza. Így azok is részesülhetnek a bíborszín nedű jótékony hatásaiból, akik valamilyen okból nem fogyasztanak alkoholt.
Az utóbbi években számos tanulmány igazolta, hogy a vörösbor figyelemreméltó jótékony hatásokkal rendelkezik a szív-édagarrendszeri és daganatos betegségek megelőzésében. Olyannyira, hogy számos Egyesült Királyságbeli kórházban az orvosok előírják betegeik számára kis mennyiségű vörösbor fogyasztását.
Azonban ügyelni kell arra is, hogy az ember ne lépje túl a biztonságos alkoholfogyasztás kereteit, ami nőknél 14, férfiaknál pedig 21 alkoholegység hetente. Léteznek továbbá olyan betegségek, egészségi állapotok is, melyek mellett kerülendő az alkoholbevitel. (A cikk folytatódik a hirdetés után.)
A Paviai Pharma Biokémiai Intézet kutatói fagyasztva szárításos eljárással kivonatot készítettek a bor ismerten egészséges összetevőiből. A fagyasztva szárítás és az alkotóelemek tömörítése révén egy pohárnyi vörösbornak megfelelő hatóanyag elfér egyetlen tablettában.
A tabletta nem tartalmaz alkoholt, így bátran alkalmazhatják mindazok is, akik egészségügyi, vallási vagy elvi okokból kerülik az alkoholfogyasztást, valamint azok is, akik egyszerűen nem kedvelik a vörösbor ízét.