Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

01. 30.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaGasztronómia
Weboldal címeweboldal

TérképMegjelenítés térképen
Ha a borokat már ismered, de a megfelelő étel párosítása még gondot okoz, akkor a vadonatúj kurzuson nemcsak alapoktól kezdjük az építkezést, hanem még a helyes szervírozási mód elsajátítására is megtanítunk.
Vacsoravendégeket vársz, de problémát okoz a borválasztás? Különleges ünnepi menüvel készülsz, de nem tudod, hogy fehér, száraz, édes bor, vagy pezsgő passzol a fogáshoz? Étteremben sem tudsz dönteni a felszolgáló segítsége nélkül?
 

 
Ha a borokat már ismered, de a megfelelő étel párosítása még gondot okoz, akkor a vadonatúj kurzuson nemcsak alapoktól kezdjük az építkezést, hanem még a helyes szervírozási mód elsajátítására is megtanítunk.
 
Amiről szó lesz:
  • Mit értünk az étel és a bor harmóniáján?
  • Milyen alapízek vannak?
  • Milyen elkészítési módot alkalmazzunk?
  • Hogyan fűszerezzünk, milyen mártást és köretet használjunk?
  • Milyen borstílust válasszunk a különböző ízekhez?
  • Hogyan szervírozzunk helyesen?
  • Milyen poharat válasszunk a borhoz?
  • Hány fokra hűtsük az italt?
  • Hogyan dekantáljunk?
 
Kóstolt tételek száma: 10-12
Előadó: Mészáros Gabriella

 
A tanfolyam díjmentes lemondására a tanfolyam napját megelőző 15 munkanapig van lehetőség. Ezt követően a tanfolyam napját megelőző 7 munkanapig történő lemondás esetén a lemondás díja a tanfolyami díj 50%-a, ezt követően a 100%-a.