Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.

05. 06. - 06. 24.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaBortanfolyam
Ár95000 Ft
Telefon+36706221060
Weboldal címeweboldal
E-mail címemail cím

TérképMegjelenítés térképen
Magyarország borvidékeit és szőlőfajtáit már jól ismered, és alapvető borkultúrával is rendelkezel? Rutinos borfogyasztóként a helyes kóstolás sem okoz már gondot? Akkor itt az idő nemzetközi vizekre evezni!
 
A középfokú bortanfolyamon a világ bortermő régióit a legjellemzőbb szőlőfajtákon keresztül fedezzük fel. 54 tétel kóstolása mentén olyan izgalmas fajtákat fedezünk fel, mint a tempranillo, gamay, nebbiolo, muscadet, vagy akár a viognier, de megismerkedünk a chardonnay, pinot noir és a sauvignon blanc nemzetközi arcával is, az édes borokkal, erősített borokkal, pezsgőkkel is. A többnapos kurzuson olyan tudásra tehetsz szert, melyet munkádban és szabadidődben is egyaránt hasznodra lehet, erősen ajánljuk a szakmában dolgozó kollégáknak is.


 
Kiknek ajánljuk?
Borrajongóknak, akik mélyreható ismereteket szereznének a nagyvilági borokban,
azoknak, akik már jól ismerik a hazai borvidékeket és szőlőfajtákat, de a nemzetközi kínálatot még nem,
borkedvelőknek, akik szakértő vezetésével különleges tételeket kóstolnának meg,
vendéglátásban dolgozóknak, akik elméleti tudással gazdagodnának, munkájukban ezt felhasználva.
 

Tematika
Borkóstolás, bor-étel párosítás alapok
Szőlőfajták 1. (Pinor Noir, Zinfandel/Primitivo)
Szőlőfajták 2. (Riesling, Chenin Blanc, Semillon, Furmint)
Szőlőfajták 3. (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio/Pinot Gris, Gewurztraminer, Viognier, Albarino)
Szőlőfajták 4. (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz)
Szőlőfajták 5. (Gamay, Grenache/Garnacha, Tempranillo, Carmenère, Malbec, Pinotage)
Szőlőfajták 6. (Cortese, Garganega, Verdicchio, Fiano, Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Montepulciano)
Pezsgők és erősített borok
 
Időpont:
2020. május 6., 13., 20., 27. , június 3., 10., 17., 24. (17:30-21:30)