Haladó étel- és bor párosítások, borstílusok

10. 17.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaBortanfolyam
Ár31500 Ft
Weboldal címeweboldal
E-mail címemail cím

TérképMegjelenítés térképen
Az alap ízeket már jól ismered és a klasszikus bor-étel párosítás alapelveit sem követed? Előfordult már, hogy vöröshúshoz fehérbort szervíroztál, de az ízharmóniával mégsem voltál elégedett? Az irány jó, segítünk tökéletesíteni!
Ha rendelkezel némi elképzeléssel az étel és bor társítás alapjairól, akkor itt az idő magasabb szintre lépni. A haladó kurzuson megtanuljuk, hogy az érlelés módja, a sav és a tannin mértéke is befolyásolja az ízélményt. Differenciáltabb párosítások, nagyobb lépések a tapasztalat felé: a kétnapos kurzus ezen az úton lendíti tovább azokat, akik szeretik és egy kicsit már értik is a gasztronómia alapjait.

 
Amiről szó lesz:
  • Kis hazai borkörkép
  • Milyen borkategóriák vannak?
  • Hogyan befolyásolja a borászati technológia az ízélményt?
  • A bor alkotóelemeinek a szerepe az ételválasztásban
  • Milyen szerepet játszanak a geológiai és klimatikus adottságok a bor-étel párosításban?

Kóstolt italok száma: 10-12
Kóstolt ételek száma: 5-7
Előadó: Mészáros Gabriella