In Vino Lidia & Bortenger.hu : Borok harca - Észak kontra dél Olaszország

01. 30.
CímMatinée Kávéház
1068 Budapest,
Benczúr 2
Esemény típusaBorkóstoló
Ár13990 Ft
Telefon+36 30 747 4242
E-mail címemail cím

TérképMegjelenítés térképen
In Vino Lidia & Bortenger.hu bemutatja: Borok harca - Észak kontra dél Olaszország
Füle Lídia, egy amerikai multinacionális óriásvállalat számviteli felsővezetője immáron 15 éve. 5 éve a borok szerelmese, WSET közép, IWS felső, a www.vinoport.hu és a www.boraszportál.hu bloggere a www.borkollegium.hu önkéntese, jelenleg a budafoki Soós István Borászati Szakiskola hallgatója. Más moziba jár, Ő Budapest egyik legnagyobb borképzési intézményébe, a Borkollégiumba esténként. Ha nem Velük, akkor több étterem felkérésére a saját borvacsoráin szolgálja a borkedvelőket. Az ötletet az amerikai menedzsmentje indukálta, akik rendszeresen kérték, hogy magyarországi tartózkodásukkor ne egy unalmas „hotel business dinner” legyen, hanem örömmel ismerkednének a magyar borokkal. Így született meg a márka az „In Vino Lidia”.

Az “In Vino Lidia” koncepciója egyszerű: nem csak a gyomor, hanem az elme is munkára van fogva. Az éttermekben szervezett boresteken ábrák, térképek, parafadugók, rázóállvány, hordóchips, nyomtatott jegyzetek segítségével játékosan, kvíz formájában tematikus rendszerben tanulunk a vendégekkel. A résztvevők többnyire azok, akiknek ideje, kedve, motivációja nincs, hogy iskolapadba üljön a borokról tanulni, de annyira viszont érdeklődő, hogy mélyebben megértse, hogy mi van a poharában.
A recept, hogy az emberi agy nem abszolút elven működik, ezért legtöbbször két bort párban állítva hasonlítunk, s eközben érkezik a parafatölgy kéreg vagy épp szaglászhatod a hordótannin port. Lídia így nyilatkozott: „Nagyon jó érzés, ha másnap felhív a "tanítvány", hogy most vagyok az Auchan-ben, és már tudom, hogy mi az, hogy “édes szamorodni” és tudom, hogy mi a különbség az olasz DOC és a francia BdB között.”

Lídia ez alkalommal az olasz borok egy-egy (bor) gyöngyszemén keresztül betekintést enged a csizmaország “örök ellentétébe”: “Észak vagy dél?” - ez itt a kérdés!

Az est játékos tudásfelmérővel - kvíz és nyereményekkel zárul.

Időpont: 2020. január 30. 18:30-21:30

Helyszín: Matinée Kávéház - 1068 Budapest, Benczúr u. 2. (Kodály Körönd)

Részvételi Díj: 13.990 Ft – a létszám limitált, maximum 15 fő

A részvételi díj tartalmazza a borok mellé felszolgált sonka és sajt tálat, olivabogyót és snacket valamint személyeként egy üveg ásványvizet.
Jelentkezés az alábbi email címen, a részvételi díj előre történő utalással:
Tornai Zoltán - zoltan@bortenger.hu, +36 30 747 4242
 
 

Borsor
 
Zonin Ca' Bolani Prosecco (Veneto)
Enodelta Lacryma Christi Del Vesuvio Bianco (Campania)
vs
Cecchi Vernaccia di San Gimignano 2018 (Toszkána)
San Marzano Santoro Negroamaro IGP (Puglia)
Bersano Barbera D´Asti Costalunga DOC 2017 (Piemonte)
vs
San Marzano TALÓ Primitivo di Manduria DOP (Puglia)
Barsento Malicchia Mapicchia Primitivo Dolce (Puglia)